Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, “Evden Okula Haydi Anneler Spora” projesi kapsamında Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası’nda görevli antrenör ve idarecilerle bir araya geldi.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, kadınların bedenen ve ruhen daha sağlıklı olması için başlattığı “Evden Okula Haydi Anneler Spora” projesinde görev yapan Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası’nda ki antrenör ve idarecilerle bir araya geldi. Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’ında eşlik ettiği buluşmada amaçlarının sağlıklı bir toplum olduğunu söyleyen Karaosmanoğlu, “Ülkemizin mutluluk kaynağı ailedir. Yürüttüğümüz bu proje de tamda bunu hedeflemektedir. Kadınımızın sağlıklı olması için sorumluluk alıyoruz” dedi.

Salon ve sporcu sayılarının ele alındığı birliktelikte proje hakkında düşüncelerin ifade eden Karaosmanoğlu, “Spor alanlarımız aynı zamanda bir rehabilitasyon merkezi gibi çalışmaktadır. Kadınımız açtığımız bu spor merkezlerinde bilinçleniyor, gelişiyor ve öz güven kazanıyor. Aile ve Sosyal Politikalar, Sağlık ve Spor Bakanlıklarımızı yakından ilgilendiren ‘Evden Okula Haydi Anneler Spora’ projesini aileyi korumak ve kalkındırmak için hayata geçirdik” şeklinde konuştu.

Bu proje sayesinde doktora giden ve ilaç kullanan kadın sayısında da büyük düşüş yaşanacaktır vurgusu yapan Karaosmanoğlu, “Sağlıklı yaşamak bizim elimizdedir. Bunu sizlerin arasına katılan annelerimize tek tek anlatacağız. Size gelen kadınımız sizi bir yol arkadaşı olarak görmelidir. Bu proje ile her birimiz kadınımızdan dua alacağız. Kadınlarımız spor yaptıkça ve sağlığına kavuştukça öz güveni de yerine gelecektir” diyerek sözlerini tamamladı. Toplantıda kursiyerlerin Başkan Karaosmanoğlu’na ve projeye ait düşüncelerini ifade ettikleri mektuplarda okundu. Birliktelik karşılıklı görüş alışverişinin ardından sona erdi.