Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, sıkletlerinde dünyanın en iyileri seçilen Avrupa ve dünya şampiyonu milli güreşçiler Rıza Kayaalp ve Taha Akgül ile birlikte Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) düzenlenen söyleşiye katıldı.

ODTÜ Güreş Takımı tarafından organize edilen ve Kemal Kurdaş Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen panele çok sayıda öğrenci ve güreş sever iştirak etti. Söyleşiyi takip eden öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği Asrın Güreşçisi ünvanlı Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, ilk sözü alan isim oldu. Dünya güreşinin zirvesinde yer alan iki sporcuya sahip olduklarını belirten Başkan Yerlikaya, şöyle konuştu:

"Bu potansiyele sahip birden fazla sporcumuz var ve yavaş yavaş altyapıdan yetişiyorlar. Hükümetimizin sağlık ve sporda yaptığı reformlar sayesinde birçok alanda kazanımlarımız oldu ve bu doğrultuda daha çok çalışarak 2016 olimpiyatlarına damga vuracağız. Kısa zaman içerisinde de ata sporumuz Türk güreşi, yine dünyanın zirvesinde yer alacaktır."

Dünya Güreş Birliği (UWW) tarafından dünyanın en iyi güreşçileri seçilen Taha Akgül ve Rıza Kayaalp ise, yoğun çalışma temposuna devam ederek 2015 yılında yapılacak Avrupa ve dünya şampiyonalarında Rio Olimpiyatları için kota alacaklarını söylediler.

Konuşmaların ardından Başkan Yerlikaya ve milli güreşçilere, ODTÜ Güreş Takımı adına plaket takdim edildi.