Muğlaspor Futbol Şube Sorumlusu Began Çağlav, Cumartesi günü başlayacak 2017-2018 sezonu öncesinde transferler ve futbolcu tercihleri hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Bugünlerde transferler ve futbolcu tercihleri konusunda kamuoyuna farklı açıklamalar yapıldığına işaret eden Çağlav, “Kafa karıştırmaya, birilerini hedef göstermeye gerek yok. Futbol şubesi olarak bize vaad edilen bütçe ne ise, biz ona göre hareket ettik ve takımı bu şartlarda oluşturduk” dedi.

Haluk Beyimoğlu başkanlığında oluşan yeni yönetimin mali ve futbol disiplini birbirinden ayırdığını, görev ve yetkilerin yeniden tanımlandığını hatırlatan Çağlav, bu süreçte kulübün mali yapısına ve gerçeklerine göre transfer yapıldığını, futbolcu tercihlerinin ekonomik koşullar gözetilerek gerçekleştirildiğini belirtti.

Kulübün içinde bulunduğu ekonomik sorunları aşma, kaynak yaratma yetki ve sorumluluğunun kulüp yönetiminde olduğuna işaret eden Çağlav, “2017-2018 sezonu öncesinde mali disiplinle futbol disiplini birbirinden ayrıldı. Futbol şubesi olarak transfer konusunda yapılan araştırma ve çalışmalar sonucunda yönetime üç farklı seçenek sunduk. Bu süreçte futbolcu tercihini yönetimin bize vaad ettiği ekonomik kaynaklara göre gerçekleştirdik. Yönetim daha iyi kaynak sağlamış olsaydı futbol şubesi olarak daha iyi transferler yapabilirdik. Ancak kulübün içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar nedeniyle bize vaad edilen bütçeye göre bir takım oluşturduk” dedi.

Kulüp Başkanı Haluk Beyimoğlu’nun geçtiğimiz günlerde yaptığı değerlendirmede “Tüm hazırlıklarımızı iyi bir sezon geçirmek için yaptık. Futbol komitesinin istediği tüm futbolcu transferlerini gerçekleştirdik. Bu çerçevede yönetimimize verilen rapor doğrultusunda iç ve dış transfer yaparak iyi bir takım kurduğumuzu düşünüyorum” şeklinde açıklama yaptığına dikkat çeken Çağlav, “Transferler ve futbolcu tercihleri konusunda kamuoyuna farklı açıklamalar yapıldığına tanık oluyoruz. Kafa karıştırmaya, birilerini hedef göstermeye gerek yok. Yeni oluşturulan yönetim şekline göre; herkesin görev, yetki ve sorumlulukları bellidir ve bu konuda herkes üzerine düşen görevi yerine getirmekle yükümlüdür. Futbol şubesi olarak bize vaad edilen bütçe ne ise, biz ona göre hareket ettik ve takımı bu şartlarda oluşturduk. Dün olduğu gibi bu günde spor kamuoyunu, basını ve taraftarlarımızı doğru bilgilendirmeyi asli görevlerimiz arasında görüyor, 2017-2018 sezonunun Muğlaspor’a, ve taraftarlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

Çağlav yazılı açıklamasında, Muğlaspor Kulüp Başkanı Haluk Beyimoğlu’nun sosyal medya üzerinden yerel yönetimlere yönelik eleştirilerini doğru bulmadığını, bu tür paylaşımların kulübün ilişkilerine zarar verdiğini, Muğlaspor’un yerel yönetimlerden ayrı düşünülemeyeceğini, belediyelerin her süreçte kulübü desteklediğini ve paylaşımda yer alan ifadelerin başkanın kendisini bağladığını sözlerine ekledi.