Süper Lig'in 23. haftasında evinde ağırladığı Fenerbahçe ile karşılaşan Beşiktaş maçı galibiyetle noktaladı. 3-1 skorla sonuçlanan maç, Fenerbahçe taraftarını hayal kırıklığına uğrattı.

FERNANDAO İLE İLK YARI FENERBAHÇE'NİN

Beşiktaş'a ilk yarı üstünlükle moral bulan sarı-lacivertli takımın, 8. dakikada ilk golü ağlara gönderen Fernandao ile yüzleri güldü. Fenerbahçe ayrıca Beşiktaş'ın ilk yarıda gol atmasına da imkan vermedi.

Her ne kadar ofsayt ve penaltı tartışmalarının gölgesinde geçen bir 45 dakika olsa da maçın ilk yarıda ki üstünlüğü Fenerbahçe'deydi. Ancak ikinci yarı Beşiktaş'ın lehine oldu.

BEŞİKTAŞ İKİNCİ YARIDA AFFETMEDİ

1-0 geride kalan Beşiktaş, ikinci yarıya geri de başladı. Ancak bu durum çok uzun sürmedi. Korner ile başlayan atak sonrası ilk gol 49. dakikada Gökhan Gönül'ün ortasıyla başladı. Gönül'ün ortası Vilda'nın kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. Böylelikle 1-1 olarak maçta goller eşitlendi.

İkinci yarının ilk düdüğüyle rakip kalede baskı kuran Beşiktaş, bir korner organizasyonuyla skora denge getirdi. 49. dakikada Gökhan Gönül'ün ortasında Vida'nın güzel kafa vuruşuyla maç 1-1 oldu. Ancak bu gol Beşiktaş lehine atılacak gollerin başlangıcıydı.

FENERBAHÇE'LİLERİ ÜZEN İKİ GOL DAHA

Vida'nın golü ile derbi skorunda eşitlik yakalansa da maçta iki gol daha vardı. Her ikiside Fenerbahçe kalesinin ağlarında neticelendi. 78. dakikada bir gol daha geldi. Portekizli yıldız Quaresma, trivela vuruşuyla eşitliği Beşiktaş lehine bozarak skoru 2-1'e yükseltti.

Maçtaki 4. golün altında ki imza ise yine Quaresma'nın oldu.  Quaresma maçın son dakikasında da ayakla vurduğu topu yeniden ağlara göndermeyi başardı. Bu başarılı vuruşuyla Quaresma, Beşiktaş'ı 3-1 skorla galibiyete ulaştırdı.

Kaynak: Beyaz Gündem