Spor Toto Basketbol Süper Ligi ekiplerinden BEST Balıkesir’in Başantrenörü Hakan Demir, Leon Williams ile yollarını ayırdıklarını ve Michael Green’in de takımda mutlu olmadığı için gitmek istediğini açıkladı.
BEST Balıkesir - Beşiktaş Sompo Japan maçı sonrası açıklamalarda bulunan Hakan Demir, “Michael Green ve Leon Williams’ın olduğu bir Anadolu Efes maçı var, yaklaşık 5 dakikada maç kopuyor. Dolayısıyla bu esas olan bir takım sporu, önemli olan takım olabilmek. Beşiktaş maçında sahada bir takım vardı. Mücadele eden bir takım vardı ama güçleri yetmedi. Bizim için önemli olan öncelikle bunlar. Basketbolcumuz Leon Williams’ı ben değiştirmeyi düşünüyordum zaten. Onun yerine bir oyuncu alacağız. Green de burada takım içinde çok fazla mutlu olmadı, daha iyi bir noktada olmak gibi düşüncesi oldu. Biz de dedik ki burası daha iyisi, daha kötüsü bizi ilgilendirmiyor. Biz burada bir savaş veriyoruz. Biz savaşanlarla mücadele etmek istiyoruz. Bu takımı ligde tutabilmek için bir savaş içindeyiz. Bu savaşa yüreğin beynin hazır değilse yapacak bir şey yok. Oyuncumuz da buna yakın bir yaklaşımda bulundu. Leon Willliams’ı biz takımdan gönderdiğimiz için Kore’den teklif geldi. Ike Ofoegbu bize daha fazla faydalı olacağı için Leon Williams’ı gönderiyoruz” dedi.
Transfer çalışmaları hakkında da konuşan Demir, “Yabancı ve yerli oyuncu rotasyonu konusunda çalışmalarının devam ettiğini ve hiçbir kulüp oynatmadığı oyuncusunu dahi vermek istemiyor. Bir oyuncu ile anlaşıyorsunuz sonra ne oluyorsa oyuncu gelmekten vazgeçiyor. Ama bu konuları aşacağız. Önemli olan bu takıma Balıkesir’de herkesin sahip çıkması” diye konuştu.
Spor Toto Basketbol Süper Ligi’nde Michael Edward Green 15.25 sayı ortalaması ve 8.25 asist ile asist krallığında ligde 2. sırada bulunuyordu. Leon Williams ise 9.88 en çok ribaund alan basketbolcular içinde ligde 2. sırada bulunuyordu.