Son günlerde yaşanan gelişmeler hakkında açıklamalarda bulunan Balıkesirspor Kulübü Başkanı Remzi Boncuk, “Birileri mikser gibi Balıkesirspor’u karıştırmaya çalışıyor, pire deve yapılıyor” dedi.

Balıkesirspor tesislerinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Başkan Remzi Boncuk ‘Balıkesirspor’ adını kullanan bir sosyal medya hesabında Furkan Çil ve Can Cangök hakkında yapılan paylaşımları hatırlatarak konuyla ilgili olarak yargı sürecinin başladığını ve bu işin sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirtti. Paylaşımları yapan kişileri ispata davet eden Başkan Boncuk, “Bir Facebook sayfasında futbolcumuz Furkan ve Can hoca ile ilgili bir iddiada bulunuldu. Bununla ilgili yargı süreci başladı ve Can hocamız savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ben bunu şiddetle kınıyorum. Bunu yazan arkadaş delikanlı bir arkadaşsa çıksın kendisini göstersin ve bu olayı ispatlasın. Eğer bunu yapamıyorsa da ne Balıkesirsporlu’yum desin ne de bu şehirde yaşasın. Terk etsin gitsin bu şehri. Böyle bir şey olmaz. Ayıptır, günahtır. İnsanlara hiçbir şekilde iftira atamazsınız. Bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.

“Burak antrenmanlara çıkmadı”

Kadro dışı bırakılan Burak Çalık hakkında da konuşan Boncuk, “Samsunspor maçından sonra milli maç arası nedeniyle Gaziantepspor maçına kadar 2 haftalık bir hazırlık süreci vardı. İlk hafta Burak Çalık antrenmanlara çıkmadı. Ondan sonraki hafta çıktı. Bunun sonucunda hocamız kendi inisiyatifi doğrultusunda Burak’ı maç kadrosuna dahil etmedi. Futbolcunun maç kadrosuna alınıp alınmaması ile kadro dışı kalması farklı şeyler. Okan yönetim kurulu kararı ile kadro dışı bırakıldı. Burak ise o günkü maç kadrosuna alınmadı. Bunun iyi ayırt edilmesi gerekiyor. Okan Alkan Samsunspor maçından sonra Teknik heyetle problem yaşadı. Ondan sonra problemle ilgili teknik heyet, yönetim kuruluna bir rapor sundu ve futbolcu kadro dışı kaldı" diye konuştu.

"Okan ilk gün özür dilese bu olay bu kadar dallanıp, budaklanmayacaktı"

"Okan özür dilesin, iş kapansın" dediklerini anlatan ancak Burak’ın bunu Okan’a iletmediğini iddia eden Boncuk, “Okan ilk gün özür dilese bu olay bu kadar dallanıp budaklanmayacaktı. Biz Burak’tan bu durumu Okan’a anlatmasını istedik ama Burak söylememiş. Okan da kusurlu. Hata yapabilir ama hocalar ve yönetim tarafında bir sorun yok. Çözülmeyecek bir hadise değil ama olay öyle bir noktaya geldi ki şaşırıyorum. Bir futbolcu yönetimin karşısına gelip Okan affedilirse ben antrenmana çıkarım ya da Okan affedilmezse ben antrenmana çıkmam diyemez arkadaşlar. Bu takım kaptanı olsa da değişmez. Dünyanın en iyi futbolcusu da olsanız sizin işiniz antrenmana çıkıp, top oynamak. Benim oram ağrıyor, buram ağrıyor diyerek antrenmana çıkmıyorum diyemezsiniz. Bu yanlıştır” ifadelerini kullandı.

"Okan’ın affını istediler"

Okan’ın kadro dışı bırakılmasından sonra Burak Çalık ile birlikte 4 futbolcunun kendilerine geldiklerini ve Okan’ın affedilmesini istediklerini söyleyen Boncuk, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz ilk 3 gün Okan ile ilgili bir ceza girişiminde bulunmadık. Bu olay kendileriyle kapanır, birbirlerinden özür dilerler diye bekledik. İlk 3 gün bu olmadıktan sonra biz Okan Alkan’ı kadro dışı bıraktık ve para cezası verdik. Ondan sonraki 3 günlük süreçte de biz tekrarda bekledik. O arada Burak ve 4 futbolcu bize geldiler ve kararın haksız olduğunu ve Okan’ın affını istediler. Biz kendilerine durumu net bir şekilde anlattık ve konuyu yanlış anladıklarını ifade ettik. O gün bize antrenmana çıkmayız gibi biraz tehditvari ifade kullandılar. Dolayısıyla Burak haricindeki arkadaşlar antrenmana çıktılar. Burak o dönem pazartesiye kadar antrenmana çıkmadı. Ondan sonraki hafta Burak Çalık antrenmanlara çıktı.”

"Can hocanın arkasındayım"

Can Cangök’ün her zaman arkasında olduklarını ifade eden Başkan Boncuk, şunları söyledi:

“Can Cangök sorgulanıyor şimdi. Sizin için iyi hoca futbolcunun altından otobüsü aldıran hoca mı? İlla birilerine milyonlar verip de kulübü zor duruma sokacak bir hoca mı daha iyi. Can Hoca ne para konuşur ne tura konuşur. Para verirsen alır, vermezsen almaz. Bu kulübün gelmiş geçmiş en iyi futbolcularından, bu kulübü en az kendisi kadar seven ve canı malı gibi koruyan insandır. Teknik direktörlüğünü tartışabilirsiniz, beğenmeyebilirsiniz. Fakat insanlığına tek laf ettirmem. Can hocanın her zaman arkasında dururum. Kişiliğine kimse laf söyleyemez. Niye biz birbirimizi parçalıyoruz? Bu ligde Can hoca fiyatına çalışan başka bir hoca var mı acaba? Biz bir süreçten geçiyoruz. Balıkesirspor bataklığa düşmesin diye, borçtan kurtarmak için gece gündüz çalıştık bu süreçte. Niye çelme takılmaya çalışılıyor? Balıkesirspor’da huzursuzluk yok. Takımın keyfi yerinde. Herkes pürneşe içerisinde gayet güzel çalışıyor. Suni gündem yaratılmaya çalışılıyor. Tamamen yanlış bilgilerle senaryolar yazılıyor. Balıkesirspor’da kötü giden hiçbir şey yok. Ama son 1 haftada öyle bir hava estiriliyor ki tam bir kaos ortamı. Ben bunu anlamakta güçlük çekiyorum. Biz kendi ayağımıza sıkıyoruz. Balıkesirspor’un iyi yerlere gitmesini istemiyor muyuz yani. Nedir bu kargaşa, nereden kaynaklanıyor anlamak mümkün değil. Birileri mikser gibi Balıkesirspor’u karıştırmaya çalışıyor pire deve yapılıyor. “