Bu sezon Bundesliga ve Devler Ligi’nde umduğunu bulamayan Borussia Dortmund, elinde tek hedef kaldığı Almanya Kupası’nda finale çıkmanın sevincini yaşadı.

Yarı finalde Wolfsburg’la karşılaşan sarı-siyahlılar güçlü rakibini 2-0 yenerek Berlin vizesi aldı. Finale çıkana kadar rakip fileleri on kez havalandıran Dortmund, kalesinde ise hiç gol görmedi. Borussia Dortmund, Almanya Kupası yarı finalinde karşılaştığı Wolfsburg'u 2-0 yenerek finale adını yazdırdı.

Son haftalarda oynadığı futbolla göz dolduran sarı-siyahlılar, Almanya Kupası yarı finalinde karşılaştığı Wolfsburg'u 13. dakikada Henrikh Mkhitaryan ve 43. dakikada Robert Lewandowski'nin ayağından bulduğu iki golle geçti. Signal İduna Park'da oynanan karşılaşmayı 80 bin 645 kişi izledi. Borussia Dortmund'un ikinci golünü atan Robert Lewandowski sarı-siyahlı formayla 100’üncü golüne imza attı. Karşılaşmanın ikinci yarısında da iki takım da bulduğu gol pozisyonlarından yararlanamadı. Maç karşılaşma Borussia Dortmund’un 2-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı. Sarı-siyahlılar bu sonuçla adını finale hiç gol yemeden yazdırdı.

On sekiz kişilik kadroda yer alan milli futbolcumuz Nuri Şahin, yoğun maç programı nedeniyle teknik direktör Jürgen Klopp tarafından dinlendirildi. Maç sonunda açıklama yapan Borussia Dortmund’un başarılı çalıştırıcısı Klopp, takımını gösterdikleri performanstan dolayı kutladı. Klopp, “Dört haftada dokuz maç yaptık. Oyuncularım bunun zorluğunu bu karşılaşmada gördü. Zor bir rakibe karşı oynadık. Çok koştuk. Maçın sonunda bunu fark ettik. Şansımızda yardım etti. Son 10 dakikada çok kontra şansımız oldu. Şanslı bir galibiyet aldık. Ama hak ettik bu galibiyeti. Bu maratonun sonuna geldik. Finaldeyiz. Ben futbolcularımdan çok memnunum. Onlarla gurur duyuyorum. Seyircilere bizi destekledikleri için teşekkür ederim.” dedi.

DİĞER FİNALİST BU GECE BELLİ OLUYOR

Almanya Kupası’nda finale çıkacak diğer ekip bu gece oynanacak karşılaşma sonunda belli olacak. Finalin diğer ayağında Bayern Münih ile büyük sürpriz yapan ikinci lig ekibi Kaiserslautern Allainz Arena’da kozlarını paylaşacak. Bu akşam saat 20.30’da başlayacak mücadeleyi Alman Birinci Kanalı ARD canlı yayınlayacak. Almanya Federasyon Kupası’nda final karşılaşması, 17 Mayıs Cumartesi günü Berlin Olimpiyat Stadı’nda oynanacak.