Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi, Yakın Çevre Yolu’nun Soğanlı bölgesindeki arazinin Bursaspor tarafından akaryakıt istasyonu olarak kullanılmasını onaylayarak, uygulamanın önündeki tüm engelleri kaldırdı.

Bursaspor’a kalıcı gelir sağlanması hedefiyle alınan karar, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ekim ayı ikinci oturumunda görüşüldü. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yönettiği oturumda, Yakın Çevre Yolu’nun Soğanlı bölgesinde olan ve daha önce 1/5000’lik Nazım İmar Planı içerisinde kalan arazi, 1/1000’lik Uygulama İmar Planı’na alınarak Bursaspor’un burayı akaryakıt istasyonu olarak işletmesinin önündeki tüm engeller kaldırıldı. Karar, CHP grubunun ret oyuna karşılık, AK Parti, MHP ve DP gruplarının evet oyuyla alındı.

Akaryakıt istasyonu olarak kullanılacak arazinin Bursaspor’a verilmesiyle ilgili bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, alınan kararın Bursa’nın en önemli tanıtım ayağı Bursaspor’a ciddi destek sağlayacağını söyledi. Verdikleri destek nedeniyle AK Parti, MHP ve DP gruplarına teşekkür eden Başkan Altepe, “Bursa ve Bursaspor taraftarları olarak, zaten yapmamız gereken de bu. Aldığımız kararın başta Bursaspor ve Bursa olmak üzere tüm belediyelerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.