2006 yılından itibaren Bursa’da hizmet veren Bursaspor Futbol Okulu, Ekim ayı sonunda İstanbul, Yalova, Nazilli, Alanya ve İnegöl’de minik öğrencilere futbol eğitimi vermeye başlayacak.

Bursaspor AR-GE Grubu Başkanı Kemal Güler, Futbol Okulu Koordinatörü Hakan Cenkçiler ve AR-GE Grubu Futbol Okulu Projesi Sorumlusu Fatih Çayla, Özlüce Tesisleri'nde yeni açılacak olan Futbol Okulu Şubeleri Sorumluları ile birlikte tanıtım toplantısı düzenlendi. Kemal Güler, Bursaspor Futbol Okulu’nun şubeleriyle birlikte kent içi ve kent dışında Bursaspor’u en iyi şekilde temsil edeceğini belirtti. Güler, şunları dile getirdi:

"Recep Bölükbaşı yönetiminin projelerinden olan Futbol Okulu Koordinatörümüz Hakan Cenkçiler ve AR-GE Grubumuzda Futbol Okulu Projemiz ile ilgilenen arkadaşımız Fatih Çayla 3 aydır futbol okullarımızın yurdumuzun çeşitli yerlerinde açılması için yoğun bir mesai harcadılar. Futbol okulları ülkemizde uzun yıllardır var olan yapılar. Özellikle kent nüfuslarının sürekli artması artan nüfus ile birlikte sürekli olarak azalan boş araziler sokaklarda futbol oynamanın zorlaşması velilerin artan güvenlik kaygıları gibi sebepler çocukların futbola yönelmesi noktasında futbol okullarını bir nevi zorunlu bir hale getirdi.

Anadolu’nun son şampiyonu Bursaspor’umuzun kent içi ve dışında temsil edilmesi ve bu bağlamda düşünülen futbol okulları projesini anlamını ve alt yapımıza sağlayacağı maddi manevi kazanımları planlandığında bu projenin Bursaspor’umuza büyük katkı yapacağını düşünmekteyiz. İnşallah bu okullarımızın bugün 5 olan sayısı ilerleyen dönemlerde 55 hatta 105 okula ulaşır. Bu sonucunda da çok daha verimli güzel bir gelecek Bursaspor’umuzu beklemekte. Camiamıza hayırlı uğurlu olsun."

CENKÇİLER: BURSASPOR SEVGİSİNİ TÜM TÜRKİYE’YE YAYMAK İSTİYORUZ

Futbol Okulu Koordinatörü Hakan Cenkçiler ise futbol okulunun 8 yıl önce kurulduğunda kimsenin bu noktalara geleceğini tahmin edemediğini belirtti. Cenkçiler, futbol okulunda eğitim alan minikler için hedeflerinin önce sağlıklı birer birey olmalarını ardından Bursaspor’a en kaliteli şekilde taraftar olmalarını ve aralarında yetenekli olanlarının ise Bursaspor’un altyapısına kazandırmak olduğunu söyledi.

AR-GE Grubunda Futbol Okulu Projesi Sorumlusu olan Fatih Çayla ise yeni şubeler ile Bursaspor sevgisini ve eğitim kalitesini en iyi olanaklar ile çocuklara aşılamak istediklerini ve ilerleyen yıllarda Bursaspor’a futbolcu kazandırabilmenin vizyon ve misyonları olduğunu açıkladı.

Konuşmaların ardından yeni kurulan şubelerin sorumluları sözleşmeleri imzaladıktan sonra Bursastore Lojistik’ten antrenmanlarda kullanılacak olan malzemelerini teslim alarak Bursa’dan ayrıldılar.