Son şampiyon Fenerbahçe’yi sahasında ağırlayan Bursaspor, sezon başından bu yana en kalabalık maçını oynadı. Büyük bir taraftar desteğini arkasına alan yeşil beyazlılar tribünleri tamamen doldurdu.

Süper Lig’de son haftalarda aldığı başarılı sonuçlarla zirveye doğru yürüyen Bursaspor’a, taraftarlarından büyük destek geldi. Passolig Bursaspor Kart’a üye olma konusunda Fenerbahçe maçı öncesinde harekete geçen Bursaspor taraftarları, sarı lacivertlilere karşı oynanan müsabakada takımlarına büyük destek verdi.

Geçen hafta Passolig Kart sayısı 17.981 olan Bursaspor, bir hafta içerisinde 26.208’e çıkarak oldukça büyük bir ivme kaydetti. Yeşil beyaz renklere gönül verenlerin Fenerbahçe karşılaşması öncesi, milli maçlar nedeniyle ara verilen dönemde Passolig Kart’larına başvurması ve bir anda 10 bin kart seviyesinde bir yükselişe imza atması hem maçın önemine, hem de Bursaspor’un son haftalarda aldığı başarılı sonuçlara bağlandı. Bursaspor tribünlerin 23 bine yakın futbolseverin olduğu kaydedildi.

Yeşil beyazlıların en büyük taraftar grubu “Texas”ın tribün lideri Selim Kurtulan da maç öncesi tribünlerin dolacağını vurgularken, tüm Bursaspor’a gönülverenlere çağrı yapmıştı. Kurtulan, şöyle konuştu:

"Takımımızın son zamanlardaki yükselen çıtasına taraftar olarak bizler de taşın altına elimizi koyalım. Fenerbahçe maçında takımımızı yalnız bırakmayalım. Stadyumu dolduralım. Tribünlerdeki yerimizi alalım. Tüm taraftarlarımızı Fenerbahçe maçında olduğu gibi bundan sonra tribünlerimize bekliyoruz."

Maçların geç saatlerde başlaması, Süper Lig’de eski transfer rüzgarının esmemesi ve futbol kalitesinin düşmesi nedeniyle tribünlerden uzaklaşan taraftar, Passolig kartını aldığı hâlde maçlara gitmiyordu. Özellikle geçen hafta 550 bini geçen Passolig Kart olmasına rağmen, 320 bin kapasiteli Süper Lig ve PTT 1. Lig’e rağbet son yıllarda her geçen gün daha da azalıyordu. Ancak son haftalarda futbol kalitesinin artması ve ligin biraz daha heyecan kazanmasının da taraftarların tekrar tribünlere gelmesinde etkili olduğuna vurgu yapıldı.

En çok Passolig Kart satan 10 kulüp
1. Galatasaray: 111.542
2. Beşiktaş: 90.661
3. Fenerbahçe:    41.133
4. Trabzonspor: 37.406
5. Torku Konyaspor: 36.200
6. Bursaspor: 26.208
7. Balıkesirspor: 18.554
8. Mersin İdmanyurdu: 13.760
9. Adana Demirspor: 11.662
10. Eskişehirspor: 10.713