Bir WTA turnuvasında teklerde son sekize kalarak Türk tenis tarihinde bir ilki gerçekleştiren Çağla Büyükakçay, Malezya Açık'a çeyrek finalde veda etti.

Türkiye Tenis Federasyonu desteğinde turnuvalara devam eden Club İstanbul ENKA Tenis Akademisi oyuncusu Çağla Büyükakçay, Türk tenis tarihinde bir ilke imza attığı Malezya Açık'ta çeyrek finalde elenmekten kurtulamadı.

Sırasıyla beş numaralı seribaşı Japon Kimiko-Date Krumm ve Sloven Tadeja Majeric'i saf dışı bırakarak bir WTA turnuvasında adını son sekize yazdırmayı başaran ilk Türk raket olan Büyükakçay, üçüncü sınavını Çek Karolina Pliskova önünde verdi.

Başkent Kuala Lumpur'daki turnuvaya son şampiyon unvanıyla katılan Pliskova karşısında başa baş bir mücadele ortaya koymasına rağmen klasmanın 75. basamağındaki rakibinin etkili servislerine çözüm üretemeyen Çağla, 1 saat 20 dakika süren karşılaşmayı 6-4, 6-4’lük setlerle kaybetti.

Bu galibiyetle yarı finale çıkan üç numaralı seribaşı Pliskova, birinci servislerinin oyuna girdiği puanların yalnızca beşini yitirirken, maç boyunca toplam 9 ace kaydetti.

Tarihi bir başarı yakaladığı Malezya'dan, dünya sıralamasında kendisini üst sıralara taşıyacak olan 60 puanla ayrılan Çağla, önümüzdeki hafta İstanbul'da gerçekleşecek olan 50 bin dolar para ödüllü Lale Kupası'nda raket sallayacak.