Çeşme Belediyespor, Süper Amatör Lig’in ikinci yarısında evinde misafir ettiği Gaziemir Gençlik ile 1-1 berabere kalarak, namağlup liderliğini sürdürdü.

Süper Amatör Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Çeşme Belediyespor, ligin ilk yarısını namağlup lider olarak kapatırken, 7 Ocak tarihinde başlayan ligin ikinci yarısının ilk maçında, grubun güçlü takımlarından Gaziemir Gençlik ile yaptığı zorlu karşılaşmada, 1-1 beraber kalarak, namağlup liderliğini sürdürdü.

Çeşme sahasında oynanan maçın ilk yarısında Gaziemir Gençlik’in kalecisi, talihsiz bir kaza sonucu oyundan ayrılmak zorunda kaldı. Ligde verilen arada yaptığı transferlerle takımını güçlendiren Gaziemir Gençlik, lig lideri Çeşme Belediyespor karşısında etkili futboluyla ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.

Ligde verilen arada 2 transfer yapan, 2 oyuncusu ile de yollarını ayıran Çeşme Belediyespor, lisans işlemlerinin tamamlanmaması nedeniyle yeni transferlerinin oynayamadığı karşılaşmada, ikinci yarıda, İkinci Kaptan Fatih Kemikler’in attığı golle beraberliği yakaladı. Karşılaşmada karşılıklı ataklardan başka gol çıkmayınca, maç 1-1 beraberlikle sonuçlandı. Çeşme Belediyespor, beraberlikten elde ettiği 1 puanla, lig sıralamasında 30 puana ulaşarak liderliğini sürdürdü.

"Transferler ligin kalitesini arttıracak"

Karşılaşmanın ardından bir değerlendirme yapan Çeşme Belediyespor Kulübü Başkanı Şerif Gün, ligin ikinci yarısının bütün takımlara hayırlı olmasını dileyerek, "Takımlar, ara transferleri iyi değerlendirmişler. Bu da lige renk getirecek. Gaziemir Gençlik’in iyi bir takım olduğunu biliyorduk. Ama transferlerle daha da iyi olmuş. Ligin kalitesi artacak. Berabere kalarak, namağlup liderliğimizi koruduk. Kendi sahamızda berabere kalmamız, tabi ki üzücü. Beni daha çok üzen, Güraltay maçında oynadığımız oyunla, bugünkü oyun arasında çok büyük fark olması. Takımımıza her zaman iyi takım olduğumuzu söyledim. Ama, koşarsak iyi takımız. Bu maçımızda takımımız yeterince koşmadı. Sanıyorum bundan sonraki maçlarımızda bu sorunu çözeriz. İki transfer yaptık. Bu transferler, takımımızda rekabeti de arttıracaktır. Takım olarak BAL ligine yükselme iddiamız devam ediyor. Umuyorum ki sezon sonunda gülen taraf biz olacağız" diye konuştu.

"İyi bir camiayız"

Çeşme Belediyespor Teknik Direktörü Malik Gençalp de yaptığı maç sonu değerlendirmesinde, iyi mücadele ettikleri için oyuncularını kutladığını belirterek, "Ligin ikinci yarısındaki ilk maç, tehlikeli ve zordur. Bugün misafir ettiğimiz Gaziemir Gençlik, geçtiğimiz yıl BAL liginde oynamış, alt yapısı iyi olan bir takım. Bu ligin de lokomotif takımlarından birisi. Ara transferde yapmış olduğu takviyeler de yerinde. Karşımızda iyi bir takım bulduk. Gerçeği söylemek gerekirse, bugün bir puana seviniyorum. Onun haricinde, oyuncularımın gayreti, birbirlerine olan teşvikleri, iyi olan taraflar. Ama kötü olan taraf; maçın son dakikalarında çıkış halinde, aşırı risk alıp, topu rakibe kaptırmaları ve ondan dolayı kalemizde tehlike yaşanması. Bunları çözeriz. İyi bir takımız. İyi futbolcularımız var. Camia olarak, iyi bir camiayız. İyi bir yönetimimiz var. Birlik, beraberlik içindeyiz" şeklinde konuştu.

"Taraftarımıza desteğinden dolayı teşekkür ediyoruz"

Ufak tefek puan kayıplarının kendilerini yıldırmayacağını vurgulayan Gençalp, "Liderlik çok önemli değil. Ama sezon sonunda bir üst lige çıkan biz olacağız. Bunu şimdiden tüm Çeşmelilere müjdeliyorum. Bugün maça taraftarımız da ilgi gösterdi. Kendilerine teşekkür ediyorum. Çeşme Belediyespor’un, yönetimiyle, futbolcusuyla, taraftarıyla birlik, beraberlik içinde olmasını istiyoruz. İnşallah bundan sonra da böyle olacak" dedi.

"Alaçatıspor ile centilmence oynayacağız"

13 Ocak Cumartesi günü, Alaçatı sahasında Alaçatıspor ile karşılaşacaklarını hatırlatan Teknik Direktör Gençalp, "Alaçatı maçını kazanırsak, bize 6 puan vermeyecekler. Kazanırsak, Alaçatı maçından da 3 puan alacağız. Biz, Alaçatı’ya ne kadar yakınsak, Gaziemir Gençlik’e de, diğer takımlara da o kadar yakınız. Herkese aynı yakınlıktayız. Bizim amacımız, dostluk içerisinde, Fair Play çerçevesinde, ligdeki maçlarımızı sürdürmek. Yönetimimiz de, biz de Fair Play’e öncelik ve önem veriyoruz. Rakibimiz Alaçatıspor ile Cumartesi günü karşılaşacağız. Bu karşılaşma, ne ilk maçımız, ne de son maçımız olacak. Alaçatıspor ile centilmence oynayacağız. Başka şey düşünenler, öyle düşünmeye devam etsinler. Kararı onlara bırakıyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Alaçatıspor beşinciliğe yükseldi

Öte yandan Süper Amatör Lig’de mücadele eden Alaçatıspor da ligin ikinci yarısının ilk haftasında, deplasmanda karşılaştığı Balçova Belediye Termalspor’u 3-2 yenerek, ligdeki tırmanışını sürdürdü. Ara transferlerle takımını güçlendiren Alaçatıspor, Ekin, Yılmaz ve Erçin’in ayağından bulduğu gollerle, deplasmanda 3-2 kazanmayı başardı. Alaçatıspor, 24 puanla lig sıralamasında beşinciliğe yükseldi.

Süper Amatör Lig Beyaz Grup’ta Çeşme’yi temsil eden Çeşme Belediyespor ile Alaçatıspor, ligin ikinci yarısının ikinci karşılaşmasında, Alaçatı sahasında karşı karşıya gelecekler. Maç, 13 Ocak Cumartesi günü, saat 13.00’de oynanacak.