Yaklaşık 6 yıldan beri (2011-17) bütçede sürekli zarar açıklayan ve UEFA ile yaptığı Finansal Fair Play (FFP) anlaşmasına uymayan Galatasaray'ın başı ağrıyacak gibi gözüküyor. Avrupa futboluun patronu yakın bir zamanda Sarı-Kırmızılı kulubün kapısını ağır bir ceza ile çalabilir.

KRİTİK GÖRÜŞME 9 MART’TA

UEFA'ya yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre Dursun Özbek döneminde UEFA ile masaya oturduktan sonra Mustafa Cengiz’in gelişiyle ekonomik olarak bir hayli darboğaza giren ve mali anlamda dengeleri tutturamayan Sarı-Kırmızılı kulübe 2 yıl Avrupa’dan men cezası öngörülüyor. Yönetimin de söz konusu cezadan bir süredir haberdar olduğu öğrenildi.

“SATIŞ İDDİLARI” CİDDİLEŞTİ

9 Mart’ta UEFA ile masaya oturacak olan Galatasaray’ın öncelikle cezayı kaldımak için uğraş verdiği bu sağlanamazsa da en azından daha hafif bir ceza ile FFP anlaşmasının yenilenmesi için bastırdığı ifade edildi. Sarı-Kırmızılı idarecilerin müzakere sürecini ise UEFA Yönetim Kurulu'nda yer alan Servet Yardımcı ile birlikte yürüttüğü dile getirildi. 
Göreve gelir gelmez Özbek döneminde yapılan transfer usulsüzlüklerini ortaya döken Cengiz, bu tavrı ile camianın belli bir kesiminden tepki almıştı. Cengiz'in kulübü UEFA nezdinden zor durumda bıraktığı yorumları yapılırken camia içerisinde de "Futbol takımını satmak için harekete geçildi" şeklinde söylemler işitilmeye başlandı. 
Yaşanılan olumsuz durumun Terim, teknik heyet ve futbolcular arasında ne gibi bir etkiye neden olacağı şimdiden merak konusu oldu.

Mali tablo korkutucu

Galatasaray Sportif AŞ, Ocak 2011-Kasım 2017 tarihleri arasında toplamda 298 milyon euro zarar etti. 
Son 6 aylık Sportif AŞ bilançosunda ise 116 milyon TL zarar açıklayan Sarı-Kırmızılı kulübün, gelecek 3 aylık dönemde ise ödemesi gereken 20 milyon eurodan fazla banka kredisi var. Bu sebeple yönetimin sermaye artırımı yapmaktan başka çaresi kalmadı. Ancak SPK, kısa bür süre önce Cimbom'un bu yöndeki talebini geri çevirmişti. Eğer SPK'dan artırım için onay alınırsa bilançoda artı hanesine 150 milyon lira yazılacak.

Kaynak: Diriliş Postası (Levent Gültekin)