Çin’in iki Grand Slam şampiyonu Li Na’nın tenisi bırakacağı açıklandı.

Çin’in devlet televizyonu CCTV’nin resmi sosyal medya hesabında yer alan haberde, Asya’nın en başarılı tenisçisi 32 yaşındaki Li’nin, Cuma günü sosyal medyada, Pazar günü de bu kararını kamuoyuna bir toplantıyla duyuracağı kaydedildi. Li, Grand Slam kazanan ilk Asyalı tenisçi olmuştu.

CCTV, habere kaynak olarak da Li’nin ajansı olan IMG’yi gösterdi. Li’nin tenisi bırakma kararında sakatlığının ana neden olduğu da ileri sürüldü.
Dünyada altı numaralı tenisçisi olan Li, Ocak ayında Avustralya Açık’ı kazanmıştı. Ancak sonrasında dizindeki sakatlığından dolayı Temmuz ayından bu yana sahalardan uzak kalmıştı.
Li, memleketi olan Çin’in Wuhan şehrinde Pazar günü başlayacak WTA Wuhan Açık Tenis Turnuvası’na katılmayı planladığı belirtilirken, organizatörler ise, Li’nin resmi olarak turnuvaya katılmayacağı mektubunu sunduğunu açıkladı.

Li, 2011'deki Fransa Açık zaferinin yanında 2014'te de Avustralya Açık'ta kupayı kaldırmış ve Şubat ayında dünyanın iki numarasına kadar yükselmişti. Ancak sonrasında altı numaraya düşmüştü.