Muratpaşa Belediyesi, Cumhuriyetin 93. Yıl dönümü nedeniyle Cumhuriyet Kupası Badminton Turnuvası ve Cumhuriyet Kupası Yüzme Yarışı düzenledi.
Muratpaşa Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Kupası Badminton Turnuvası ve Cumhuriyet Kupası Yüzme Yarışı düzenledi. Badminton turnuvası, Çağlayan Spor Salonu’nda, yüzme yarışları da Süleyman Erol Olimpik Yüzme Havuzu’nda gerçekleştirildi.
Türkiye’nin her yerden katılım
1.Cumhuriyet Kupası Badminton Turnuvası’nda; Türkiye’nin değişik illerinden 200 sporcu katıldı. 2. Cumhuriyet Kupası Yüzme Yarışına ise, Akdeniz Üniversitesi Spor Kulübü, Alanya Belediye Spor Kulübü, Alanya Nil Spor Kulübü, Antalya Doğa Okulları Spor Kulübü, Antalya Gençlik Spor Kulübü, Antalya Prestij Spor Kulübü, Antalya Yıldızlar Spor Kulübü, Antalya Spor Kulübü, Asat Spor Kulübü, Kulaç Yüzme İhtisas, Denitsa Spor Kulübü olmak üzere 11 spor kulübünden 356 sporcu kulaç attı.
Spor ve sanatın önemi
Genç sporcuları, yarış öncesi kutlayan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Biz Muratpaşa olarak, asfaltın, kaldırımın en iyisini yapıyoruz. Türkiye’de bir numarayız. Çöp konteynerlerini, kendi atölyelerimizde ürettiğimiz asansörlü sistemle yer altına alıyoruz. Muratpaşa’yı rengarenk yapan çiçeklerimizi kendi seralarımızda üretiyoruz. Ama bunlar yetmez. Biz, bunların en iyisini yapıyor olabiliriz. Fakat bizim için daha önemli olan; bilim sanat ve spordur. O yüzden biz Muratpaşa da diyoruz ki; yaşasın sanat yaşasın spor yaşasın hayat. Çünkü sanatın ve sporun olduğu yerde bilim vardır” dedi.