Deaflympics Samsun 2017 müsabakaları devam ediyor.

Atıcılık: İlk altın Ukrayna’nın

E rkekler 10m havalı tüfekte altın madalya Ukrayna’dan Oleksandr Kostyk’e gitti. Güney Kore’den Changhoon Choi gümüş, Çekya’dan Marek Bartosek ise bronz aldı.

Türkiye adına yarışan Oğuzhan Yılmaz ve Mehmet Güçlü ise finale kalamadı.

Basketbol: Türkiye yenilgiyle başladı

Türkiye Erkek Basketbol Milli Takımı, Deaflympics Samsun 2017’de A Grubu’ndaki ilk maçında Polonya’ya 83-75 mağlup oldu. İlk çeyreği 22-17 önde tamamlayan Ay-Yıldızlı ekip, soyunma odasına 36-35 geride girdi. Üçüncü çeyrekte Polonya’nın 24 sayısına sadece 15 sayıyla yanıt verebilen Milliler, son çeyrekte farkı kapatmaya çalışsa da salondan sekiz sayılık yenilgiyle ayrıldı.

Gruptaki diğer maçlarda Yunanistan, Tayvan’ı 90-44’lük skorla, Litvanya da Venezuela’yı 67-66’lık skorlarla geçti.

B Grubu’nda ise Rusya, Avustralya karşısında salondan 75-66’lık galibiyetle ayrıldı. Arjantin ise Slovenya’yı 89-74 yendi. Ukrayna, Kenya önünde 78-21’lik farklı galibiyete ulaştı.

Futbol: Türkiye üç puanı üç golle aldı

Erkek futbolunda Türkiye, A Grubu’ndaki ilk maçında Suudi Arabistan’ı 3-1 yendi. Ay-yıldızlı ekip, 61’inci dakikada Hakan Kurt’un kafa vuruşuyla öne geçti. Suudi Arabistan 82’de Hasan Mobarki ile skora denge getirse de, Hüseyin Er, 84 ve 90+1’de attığı gollerle Türkiye’yi galibiyete ve grup liderliğine taşıdı.

A Grubu’ndaki diğer maçta Mısır, Venezula’yı Khalifa’nın 82 ve 90+1’inci dakikalarda attığı iki golle geçti.

B Grubu’nda günün tek maçında Almanya, İran’ı tek golle mağlup etti.

C Grubu’nda Japonya, Ukrayna karşısında 90+1’de bulduğu golle 2-1 kazandı. İtalya ve Arjantin ise sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı.

D Grubu’nda Büyük Britanya Brezilya’yı 5-1 yenerken, Rusya da Güney Kore karşısında 3-0’lık net bir galibiyet aldı.

Tenis: Sercan Yeşilova tur atladı

Teniste tek erkekler ilk tur mücadelesinde Japonya’dan Kohta Sasajima ile karşılaşan Sercan Yeşilova, rakibini 5/7, 6/2, 6/4’lük setlerle saf dışı bıraktı. İsmail Hakkı Yılmaz ve Mahmut Can Aydın ise ilk turda elendi.

Japonya’dan Reiki Kajishita, Kanada’dan Martin Hong, İtalya’dan Aaron Paolo Kuzbinski, Büyük Britanya’dan Esah Hayat, Rusya’dan Vladislav Abramov, Japonya’dan Naoto Oyamatsu ve İsrail’den Gabriel Lutsky ise rakiplerini yenerek yola devam ettiler.

Karışık çiftlerde ise ilk turda Necati Görmez - Beste Murşitoğlu ikilisi, Çinli Zengbao Yang - Li Cai ikilisinden oyun alamadan mağlup oldu. ABD, İtalya, Fransa ve İsrailli çiftler ise rakiplerini mağlup etmeyi başardı.

Voleybol: Brezilya beş sette kazandı

Erkek voleybolunda A Grubu’nda Brezilya Venezuela’yı beş sette, İtalya ise Japonya’yı dört sette yendi. B Grubu’nda Rusya Polonya’ya set vermedi.

Kadınlarda ise A Grubu’nda Rusya Kanada’ya, Japonya da İtalya’ya set vermedi. B Grubu’nda da Ukrayna Brezilya’yı üç sette mağlup etti. ABD ise Polonya’yı dört sette geçti.

Yol bisikleti: 1000 metre sprintte altınlar Rusya’ya

Yol bisikletinde 1000 metre sprintte erkeklerde altın madalya Rusya’dan Ilia Sergeyevich Gutenev’in oldu. Gümüş madalyayı Çinli Qichao Liang, bronzu ise Fransız Steeve Touboul kazandı. Türkiye’den Cuma Ekener ve Ali Korkmaz ilk turda elenirken, Ercüment Boran çeyrek finalin kapısından döndü.

Kadınlar 1000 metre sprintte ise altın madalyaya ulaşan isim Rusya’dan Alisa Bondareva oldu. Venezuela’dan Ludy Correa Nava gümüş, Çin’den Anan Mao ise bronz aldı. Türkiye’den Ebru Tok ve Büşra Çetinkaya çeyrek finale kalamadı.