Bulgaristan'ın Ludogorets Razgrad takımı, Steaua Bükreş'i eleyerek ilk kez Şapmiyonlar Ligi'ne katılmayı hak kazandı. Kendi tarihinde bir ilk gerçekleştirilen Deliromanlı ekip, ülkede en iyiler arasına katılan ikinci takım oldu.

Her yıl uluslararası performansını biraz daha artıran 'kartallar', 2 yıl boyunca girmeyi denedikleri Devler Ligi'nde mücadeleye hak kazandı.

İlk maçta kalesinde gördükleri son dakika golüyle 0-1 mağlup olan Ludogorets, Sofya'daki rövanş karşılaşmasında da son dakika golüyle 1-0 kazandı. Uzatmalarda da gol olmayınca penaltılara geçilirken Ludogorets 6-5 galip geldi.

Maçın yıldızı ise savunma oyuncusu Kosmin Moci oldu. Uzatmaların son dakikalarında kırmızı kart gören kaleci Vladislav Stoyanov'un yerine geçmek zorunda kalan Moci, penaltılarda iki Rumen oyuncunun şutlarını kurtardı, bir de kendi penaltısını gole çevirdi.

Üç kez üst üste lig şampiyonu olan Ludogorets Razdrad, bugün çekilecek Şampiyonlar Ligi grup kuralarında da Galatasaray'ın muhtemel rakipleri arasında yer alıyor.