Beşiktaş'ın Senegalli yıldız futbolcusu Demba Ba, hayellerindeki bir çok takımda forma giydiğini, güzel günler geçirdiğini ve Beşiktaş'ta da yazacağı bir çok hikayenin olduğunu söyledi.

Yıldız futbolcu Demba Ba, Beşiktaş Dergisi Ekim sayısında özel açıklamalarda bulundu. Günün birinde Chelsea’de, Manchester United’da, Arsenal’de, Bayern Munich’de oynayabilmenin hayallerini kurduğunu ifade eden Demba Ba, şu ifadelere yer verdi:

"Bu düşlerimin bir gün gerçeğe dönüşebileceğine dair çok güçlü umutlarım vardı. Nitekim özellikle Chelsea’ye transfer olduğumda hayatımda çok önemli bir basamağı atlamış, hedeflerimde önemli bir fazı yakalamış olduğumu hissettim ve inancımı asla yitirmedim. Şimdi de Beşiktaş’tayım. Bu takımda hala yazabileceğim birçok hikaye var, doldurabileceğim birçok sayfa olduğunu düşünüyorum."

BİZ BİR TAKIMIZ

Siyahi yıldız, takımda herkesin birbirine karşı sorumlulukları olduğunu ve bunun farkında olduklarını ifade ederken, "Nasıl ki kendimle ilgili saha içerisinde potansiyelimin en yüksek seviyesini göstermeye çalışıyorsam, maç esnasında ve antreman sırasında da aynısını sahadaki takım arkadaşlarımdan da beklerim. Onların da ellerinden gelenin en iyisini yapmalarını ve bütünlüklü bir performans ortaya koyabilmelerini dilerim ki futbolun ruhu olan kolektivizm hayata geçirilebilsin." diyerek dile getirdi.

Takım arkadaşlarından bu kadar beklentisi varken aynı zamanda onların da özgüvenlerini yükseltebilmek için elinden geleni yapmak istediğini de ifade eden Demba Ba, "Maç sırasında tüm takım arkadaşlarımı olumlu etkileyerek onları maça motive etmek gibi; kimseyi demoralize etmeden, kırmadan, oyundan düşürmeden maça konsantre olmasını sağlamak gibi birbirimize karşı sorumluluklarımız var çünkü biz bir takımız." diyerek birlik beraberlik içerisinde yardımlaşarak başarının yakalanacağının mesajını verdi.