Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur karşılaşmasında Denizlispor sahasında TFF 3. Lig 1. Grup ekiplerinden Düzcespor’u 1-0 mağlup etti. Maç sonunda her iki takımın teknik direktörü değerlendirmelerde bulundu.

Çok sıcak bir havada oynadıklarını belirten Düzcespor Teknik Direktörü Taner Öcal, “Takım olarak iyi oynadığımızı düşünüyorum. Çünkü yeni bir takımız, 18 kişilik bir kadromuz var, hedefimizi olan bir takımız, güzel şeyler yaptığımıza inanıyoruz. Üç-dört pozisyonumuz vardı. Daha iyi olacağımıza inanıyoruz. Kupa maçları yeni oluşmuş takımlar adına, iyi avantaj oluyor, biz de bunu kullanmak istedik. Denizlispor gibi köklü bir kulüple, kupa maçında oynayıp eşleşmek bizim için büyük bir şanstı. Çocukları kutluyorum, ellerinden geleni yaptılar. Çok sıcak bir hava vardı. Bu havada maçın oynanması mantıklı değil. Ne olursa olsun bence burada öncelikle sporcu sağlığı olmalı. Bu işte her şey para pul değil, naklen yayın olmamalı bence. Önce sporcu sağlığına dikkat etmek lazım. 38 derecede iki takım futbolcuları için söylüyorum. Hafta sonu maçlarımız var, toparlanmada sıkıntı çekiyor takım. Onun için bu tür maçları daha uygun şartlarda, daha uygun saatlere alırlarsa iyi olur diye düşünüyorum” dedi.

Denizlispor cephesi

Kendileri için önemli bir galibiyet aldıklarını belirten Denizlispor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek, “Ligin başından beri galip gelemiyorduk. Bu maç aslında bizim için bir başlangıç olduğunu düşünüyorum. Rakibin kim olduğu önemli değil. Galip gelmek istiyorduk ve galip geldik. Bu sıcakta inanılmaz mücadele etti iki takım da. Ben futbolcu kardeşlerimi kutluyorum. Gençlerimize şans verdik, onların neler yapabileceğini de gördük. Geçen hafta lig maçında Atakan’a şans vermiştik, Tarık’a şans vermiştik. Bugün 3 tane daha genç kardeşimize şans verdik. Bir tanesi de çok güzel gol attı. Arkaya kaçarak Emre güzel bir gol attı. Ben futbolcu kardeşlerime güveniyorum. Genç ya da tecrübeli benim için çok önemli değil. Çok koşan, çok mücadele eden Denizlispor formasını terleten arkadaşlarımız ile bundan sonraki maçlarımızı oynayacağız. Galip gelmek güzel bir şey, insanın yüzünün gülmesi güzel bir şey. Bu bir başlangıç olur diyorum. İnşallah devamı da gelir” diye konuştu.

Ümraniye maçı hazırlıklarına başlayacaklarını kaydeden Şimşek, “Yarından itibaren çalışmalarımız devam edecek. Olmazsa olmaz maçlarımızdan bir tanesi diye düşünüyorum. Bundan önceki maçlarda aynı şekildeydi inşallah sakat kardeşlerimizde bir an önce iyileşir, onları da bekliyoruz. Bu hafta Ziya oynayabilir, Kappel ve Cenk oynayamayacak. Biz savaşan, mücadele eden, kafasını tekmeye sokan oyuncular şans bulacak” şeklinde konuştu.