Süper Lig’de transfer sezonu kapanırken, süper Lig’in dev ekipleri yıldız isimleri kadrosuna kattı. Ancak dev ekipler kadrosuna isteyip de alamadığı oyuncular için üzülüyor. Bu isimlerden biri olan Hatay Spor ‘un yıldız futbolcusu Boupenza oldu. Fenerbahçe ve Galatasaray’ın renklerine katmak istediği yıldız futbolcu Boupenza için yeni talipler gündeme geldi. Adı Fenerbahçe ve Galatasaray ile anılan ancak bazı pürüzler nedeni ile gerçekleşmeyen Bupeza transferi yeni taliplerin çıkmasıyla tekrar gündeme geldi.

Hayat Spor ‘un Fransız ekibi Bordeaux'dan renklerine bağladığı Aaron Boupenza oynadığı futbol ile birçok kulübün listesine girmeyi başardı. Süper Lig'de oynadığı süre içinde 16 gol atarak Lig’in en golcü oyuncusu olmayı başaran Boupenza Türkiye'de transfer sezonu kapansa da diğer ülke takımlarının gündeminden inmiyor.

Boupenza Yakın Takipte

Türkiye’de transfer sezonunun bitmesiyle birlikte birçok teknik direktör gözünü Türkiye'de top koşturan futbolculara dikti. Bu isimlerden birisi olan Boupenza için Dinamo Kiev devreye girdiği belirtildi. Dinamo Kiev teknik direktörü Mircea Lucescu'nun Türkiye'deki işlerini yürüten Süreyya Ertuğrul, Radyospor'da katıldığı bir programda Boupenza için dikkat çeken açıklamalar yaptı. Dinamo Kiev'in daha öncede Boupenza ile ilgilendiğini ancak transferin gerçekleşmediği belirten Ertuğrul, yıldız oyuncu Boupenza'ya bir teklif daha yapılacağını bildirdi. Lucescu'ya Boupenza'yı kendisinin önerdiğini belirten Ertuğrul, Rusya ve Ukrayna'da transfer sezonunun 2 Mart'a kadar açık olduğunu belirtti.

Dinamo Kiev'in forvet ihtiyacı olduğunu ve forvete 2 takviye yapacaklarını belirten Ertuğrul, bu oyunculardan birinin Boupenza olması büyük ihtimal diyerek yıldız oyuncuyu yakından takip ettiklerini sözlerine ekledi. Oynanan Hatay Spor- Fenerbahçe maçını birlikte izleyen Ertuğrul ve Lucescu maçın ardından Hatay Spor teknik direktörü Ömer Erdagan ile telefon görüşmesi sağladı. Görüşmede Ömer Erdoğan hocanın biz bir oyuncu almadan Boupenza'yı bırakmayız dediği öğrenildi. Ancak Dinamo Kiev'in bu transferde ısrarcı olduğu belirtildi.

Yıldız Futbolcu Aaron Boupenza

Aaron Salem Boupenza 7 Ağustos 1996 tarihinde Gabon'un Moanda kentinde dünyaya gelmiştir. Futbola ülkesinin CF Mounana kulübünde başlayan Aaron Salem Boupenza 2016 yılında Fransa'nın Bordeux alt yapısına transfer oldu. Burada da başarılı futbolunu sürdüren Boupenza sırasıyla Pau Fc, Ajaccio, Tours Fc ve Cd Feirense takımlarında forma giydi. Daha sonra tekrar eski takımı olan Bordeux kulübüne geri döndü. 2020 Ağustos ayında sözleşmesi fes edilen Boupenza, Hatay Spor ile anlaşarak Türkiye'de top koşturmaya başladı. Hatay Spor’da ilk 11 de forma şansı bulamayan Boupenza sonradan girdiği maçlarda sergilediği başarılı futbolu ve attığı gollerle tüm gözleri üzerine çekmeyi başardı.

Başarılı futbolunu çok çalışmasına bağlayan Boupenza yedek kaldığı dönemlerde futbola hiç küsmediğini aksine daha da hırsla çalıştığını ve Hatay Spor teknik heyetinin gözüne girmeyi başardığını belirtti. Şimdi Hatay Spor ‘da ilk 11'in vazgeçilmez ismi oldu. Süper Lig’de attığı 16 golle ligin en golcü oyuncusu olan Boupenza transfer sezonunun en çok konuşulan isimlerinden olmayı başardı.

Hatay Spor' a ikici bir teklifte bulunacak olan Kiev,li yöneticiler 2 Mart'a kadar bu transferi bitirmek istiyor. Dinamo Kiev başkanının babasının vefatından dolayı Türkiye'ye gelememesinden dolayı geciken görüşmelerin pazartesi gerçekleşmesi bekleniyor. Hatay Spor teknik direktörü Ömer hocanın Dinamo Kiev'in Ankaragücü'nde kiralık oynayan Gerson Rodrigues'i istediğini ancak bu oyuncunun verilmesi karşılığında Bopenza transferine sıcak baktığı belirtildi. Dinamo Kiev Başkanı'nın önümüzdeki günlerde bu konuya netlik kazandırması bekleniyor. Ukrayna’da 2 Mart'a kadar sürecek olan transfer sezonuna kadar bu transferin gerçekleşmesi bekleniyor.