Diyarbakırlı 13 yaşındaki karate sporcusu Sena Kızılaslan, 2017 yılında ulusal ve uluslararası alanda aldığı başarıların ardından kentte Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen organizasyonda, yılın en iyi karate sporcusu ödülünü aldı.

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır İl Gençlik Spor Müdürlüğü ve Diyarbakır Amatör Sporcular Federasyonu iş birliği ile düzenlenen Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında, Diyarbakır’dan ulusal ve uluslararası müsabakalara katılan 9 branştaki sporculara "Yılın sporcusu" ödülü verildi. Karate sporunda ödüle henüz 13 yaşında olmasına rağmen ulusal ve uluslararası şampiyonalarda derece alan 13 yaşındaki Sena Kızılaslan layık görüldü.

10 yaşında başladığı karate tutkusu ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Kızılaslan, 13 yaşında olduğunu ve 3 yıldır karate ile ilgilendiğini söyledi. Kızılaslan, "2017 yılında Türkiye şampiyonu oldum, ardından mayıs ayında milli takım adına Balkan’a gittim burada 5. oldum. Bunun ardından Erzurum’da Karadeniz ve Hazar ülkelerinden gelen sporcuların yarıştığı şampiyonaya katıldım, burada da 3. oldum. Amatör Spor Haftasında 9 branşta yılın sporcusu ödülü verildi, karate dalında yılın en iyi sporcusu ben seçildim, çok mutluyum. En çok Avrupa ve dünya şampiyonu olmayı istiyorum. 2020 yılında yapılacak olimpiyatlara, yaşım tutmadığı için gidemeyeceğim ama, 2024 olimpiyatlarında mutlaka ülkeme madalya ile dönmek istiyorum” dedi.

Diyarbakır’da sporun enleri ödülünü alan sporcular şunlar:

“Karate dalında Sena Kızılaslan, kicboks dalında Dilek Erol, tekvando dalında Kiyan Batgi, hokey dalında Gaffar Duva, atletizim dalında Meryem Bekmez, atıcılık dalında Ömer Akgün, uudo dalında Ercan Ödüngit wushu dalında Hatice Tarhan ve muay tahai dalında Sultan Zilan ile Abdullatif Zilan.”