FIFA 2014 Dünya Kupası'nda yaşanan tarihi hezimetin ardından Felipe Scolari'nin yerine göreve getirilen Brezilya Milli Takım Teknik Direktörü Carlos Dunga, gelecek ay Kolombiya ve Ekvator ile yapılacak dostluk maçları öncesi yeni kadroyu oluşturdu. Genel hatlarıyla Scolari'nin son kadrosuna bağlı kalan tecrübeli hocanın hazırladığı listeye yalnızca üç yeni oyuncu eklendi.

Dunga'nın listesinde yer alan 22 kişilik ilk kadro şöyle:

Kaleciler: Jefferson (Botafogo) ve Rafael Cabral (Napoli).
Oyun kurucular: Marquinhos(PSG), Miranda(Atlético de Madrid), Gil (Corinthians) ve David Luiz (PSG).
Kanat oyuncuları: Filipe Luis (Chelsea), Maicon(Roma), Alex Sandro(Porto) ve Danilo(Porto).
Orta Saha: Luiz Gustavo(Porto), Elias(Corinthians), Fernandinho(Manchester City), Éverton Ribeiro(Cruzeiro), Ricardo Goulart(Cruzeiro), Ramires(Chelsea), Oscar (Chelsea)ve Willian(Chelsea).
Hücum oyuncuları: Hulk(Zenit), Neymar(Barcelona), Felipe Coutinho(Liverpool) ve Diego Tardelli(Atlético-MG).

Herkesin takımda köklü bir değişiklik beklediği bir anda Dunga'nın Dünya Kupası'nda görev alan 10 oyuncuyu listede sabit bırakması spor yazarlarını şaşırttı. Bu durum spor yazarlarının eleştirmesine neden olurken Brezilyalı hoca gelecekte iyi bir takım oluşturulabilmesi için genç oyunculara şans verilmesi gerektiğine dikkat çekti. Dunga takımla ilgili yaptığı ilk açıklamasında, Rusya'da oynanacak bir sonraki Dünya Kupasına henüz 4 yıl olmasına rağmen Brezilya için bu sürecin Kolombiya ile oynanacak dostluk maçıyla birlikte başlayacağını vurguladı.