Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu, kentte faaliyet gösteren 35 amatör spor kulübüne toplamda 61 bin TL maddi destek sağlandığını söyledi.
Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı İbrahim Acar, ASKF Başkan Yardımcısı Mustafa Emre Alp, ASKF Binası’nda Edirne’de faaliyet gösteren amatör spor kulüpleriyle bir araya geldiler. Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu, Edirne Belediyesi’nin amatör spor kulüplerine yıl içerisinde gerçekleştirdikleri ilk periyodik maddi destek paylarını açıkladı.
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile birlikte, göreve geldikten sonra belediye bütçesinden amatör spor kulüplerine destek sözü verdiklerini ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu, verdikleri bu periyodik maddi destek sözünü geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da devam ettirdiklerini söyledi. Gegeoğlu, “Rakamları görünce memnun olmayanlar olacaktır. Ama emin olun Edirne Belediyesi olarak, amatör spor kulüplerimizin sıkıntılarının, yaşadıkları zorlukların farkındayız. Gönlümüzden geçen daha fazlasıdır. İmkanlarımız doğrultusunda, bir nebze de olsa amatör spor kulüplerimize yardımcı olabilmek istiyoruz” dedi.
Gegeoğlu, amatör spor kulüplerine yapılan maddi desteğin ikinci periyodunun Ocak ayında gerçekleşeceğini belirtti. Gegeoğlu, “Belki, maddi desteğimiz spor kulüplerimizin yaralarını tamamen kapatamayacaktır. Ancak Edirne Belediyesi olarak, bizlerin spor ve sporcularımıza gönlümüzden daha fazla destek geçiyor. Belediyemizin imkânları oranında eşit dağılım gerçekleştirmeye çalıştık. Ayrıca, sporcularımıza il dışı deplasmanlarda araç desteği gibi yardımlarımız da devam edecektir” diye konuştu.
Günümüz şartlarında teknolojinin gelişmesi ile birlikte sosyal yaşamdan uzaklaşıldığını belirten Gegeoğlu, sporun bu anlamda hem küçüklerin hem de büyüklerin sosyal yaşama dahil olabilmesi açısından önemli olduğunu belirtti. “Bu anlamda, şartlar ne kadar zor olursa olsun lütfen yaptığınız işi bırakmayın” diyerek amatör spor kulüp yöneticilerine seslenen Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu, birlik beraberliğe ihtiyaç duyulan anlarda sporun çok güzel bir birleştirici, gençlerimizi kötü alışkanlıklardan kurtarmanın en kolay ve en güzel yolu olduğunu ifade etti.
ASKF Başkanı İbrahim Acar ise, bu yıl gerçekleştirilecek olan sezonun adını kısa bir süre önce vefat eden, Edirne’ye spor camiasına katkıları olan Murat Kayasöken’in adını verdiklerini bildirdi. Acar, “Murat Kayasöken’in ani ölümü spor camiamızı derinden üzmüştür. Bu yılki sezonun adını Rahmetli Murat Kayasöken’in anısını yaşatmak adına arkadaşlarımızla birlikte böyle olmasını uygun gördük. Yeni sezonda tüm spor camiasına başarılar dilerim” ifadelerini kullandı.