Balıkesirspor Teknik Direktörü İsmail Ertekin, 2-1 mağlup oldukları Akhisar Belediyespor maçında beklentilerin altında bir futbol sergilediklerini belirterek, "Hazırlık döneminde ki tempomuz ve oyun anlayışımız sahaya da yansıtamadık. Yaptığımız bireysel hatalar nedeniyle kaybettik. Ama bundan sonraki maçlar için eksikleri tamamlama ve görme adına bizim adımıza da oyuncular adına da iyi bir ders çıkarmamız gerekiyor." dedi.

Spor Toto Süper Ligin açılış maçında geçtiğimiz hafta evinde Akhisar Belediyespor'a mağlup olan Balıkesirspor, önümüzdeki hafta deplasmanda oynayacağı Torku Konyaspor maçının hazırlıklarına başladı. Kırmızı-Beyazlı ekip, Teknik Direktörü İsmail Ertekin nezaretinde Ali Hikmet Paşa Tesisleri'nde çalışmalarını sürdürüyor.

Antrenman öncesi Akhisar Belediyespor maçının değerlendiren Ertekin, beklentinin altında bir futbol sergilediklerini söyledi. Hazırlık döneminde ki tempo ve oyun anlayışını sahaya da yansıtamadıklarını ifade ederek, "Ama her şeye rağmen maçın geneline baktığımızda 1 puanı alabilirdik. Yaptığımız bireysel hatalar nedeniyle kaybettik. Üzgünüz tabi. Ama bundan sonraki maçlar için eksikleri tamamlama ve görme adına bizim adımıza da oyuncular adına da iyi bir ders çıkarmamız gerekiyor. Önümüzdeki maçları daha çok çalışarak puan ve puanlarla devam etmemiz gerekiyor. Süper Ligde şuanda herkesin herkesi yenebileceği bir lig olarak görüyorum. Bundan sonraki maçları ilk heyecanımızı atıp daha iyi futbol oynayacağımızı daha olumlu ve pozitif işler yapacağımızı düşünüyorum." dedi.

Türkiye liglerinde 2014-2015 sezonu öncesi, 10 Haziran Salı günü başlayan birinci transfer döneminin dün gece kapandığını hatırlatan Teknik Direktör Ertekin, "Transferin bitmesiyle işin aslına bakarsanız birçok takımda olduğu gibi bizim takımda da bundan sonra daha fazla istikrar olacak. Çünkü oyuncular, 'O geldi mi? Bu gitti mi? psikolojisiyle inanılmaz derecede tedirgin oluyorlar. Bu tedirginlik sahaya da yansıyor yani." ifadelerini kullandı.

Lige verilen aranın ardından önümüzdeki hafta deplasmanda Torku Konyaspor ile ligin ikin maçını oynayacaklarını hatırlatan Ertekin, şöyle devam etti: "Tüm maçlarda 3 puan hedefliyoruz. Hazırlık döneminde Konyaspor'un da çok iyi takım olduğu söyleniyordu. Ama Eskişehir'de 3 puanı bıraktılar. Transfer olarak baktığınızda bizim üç katımız görünümünde bir takım. Ama futbolda çok iyi transferler yapmışsınız veya hiç kimseyi almamışsınız böyle bir şey söz konusu değil. Her şey sahada bitiyor. Sahadaki oyuncular eğer o gün iyi performans sergiliyorlarsa avantaj size geçiyor. Ama iyi performans sergilemezlerse doğal olarak kaybediyorsunuz."

Kulüp Başkanı Tuna Aktürk, Akhisar Belediyespor mağlubiyetinin ardından futbolcularla görüştüğünü belirterek, "İnşallah bundan sonraki haftalarda bizlerin beklediği gibi mücadelelerini yapacaklar ve üç puanlarımızı alarak yolumuza devam edeceğiz. Daha iyi olacağına inanıyoruz hepimiz." dedi.

Transfer konusunda görüştükleri bazı oyuncular olduğunu ifade eden Başkan Aktürk, "Kimilerini kulüpleri bırakmadı, kimileriyle maddi anlamda anlaşamadık. Mesela Galatasaray ile Eboue konusunda anlaştık fakat oyuncu Türkiye'de Galatasaray dışında bir herhangi bir takımda oynamak istemediği için takımında kaldı. Yine Eskişehirspor'dan bir futbolcuyla görüştük, sözleşmesini son yarım saate kadar fesh edemedi. Geçen yıldan takımımızda olan Karikari ile görüşmelerimiz oldu. Fakat kendisi İsveç'te futbol yaşantısına devam edeceğini bildirdi. Son günde takımımıza oyuncu katmak için bir takım uğraşlarımız oldu, ancak herhangi bir netice alamadık. Biz takımımıza güveniyoruz. Mevcut takımımızla yolumuza devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

"ALANZİNHO'YA 38 YIL SONRA GELEN GOL İÇİN KÜÇÜK ALTIN"

Öte yandan 38 yıl sonra Süper Ligdeki ilk golü atan Alanzinho'ya antrenman öncesi küçük altın verildi. Balıkesirspor'un eski oyuncularından Nedim Şen tarafından alınan küçük altın Profesyonel Futbol Şube Sorumlusu Zeki Çıkrıkçı tarafından antrenman öncesi Alanzinho'nun formasına takıldı. Başarılı oyuncu Alanzinho, antrenmanı göğsünde küçük altınla sürdürdü.