Eskişehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı güreşçiler, Türkiye Şampiyonası’na hazırlanıyorlar.
Eskişehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne kayıtlı güreşçiler, Kış Okulu güreş çalışmaları kapsamında Türkiye Şampiyonası müsabakası hazırlıkları aralıksız devam ediyor. Kapalı spor salonunda Güreş Antrenörü Sercan Yalçın eşliğinde sürdürülen antrenmanlarda, yeni başlayanlar ve elit grupları minder üzerinde ter döküyor. Haftanın 6 günü antrenman yapan güreş sporcuları, 2 gün kondisyon çalışmaları, 4 gün ise, güreş antrenmanı gerçekleştiriyor.
“Haftanın 5-6 günü antrenman yapıyoruz”
Çalışmalar hakkında konuşan Güreş Antrenörü Sercan Yalçın, 2016-2017 sezonu Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü bünyesinde Kış Okulu güreş çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirtti. Yalçın, “Yeni başlayan ve elit olmak üzere iki grubumuz var. Haftanın hemen hemen her günü 4’er saatten antrenman yapıyoruz. 2 saati elit grup, 2 saat yeni başlayan grup olmak üzere. Haftanın 5-6 günü antrenman yapıyoruz. 2 günü kondisyon, 4 günü güreş antrenmanı oluyor. Minder güreşinde 2 kategori var, Serbest ve Grekoromen güreş olmak üzere. Biz yeni başlayan çocuklara kategori ayrımı yapmıyoruz. Biz iki kategoriyi de öğretiyoruz, üzerinde bu şekilde duruyoruz, çocuğun fiziği serbest sitile yatkınsa serbest güreşe onu ayırıyoruz, serbest güreşte devam ettiriyoruz, grekoromene yatkınsa oraya ayırıyoruz. Serbest güreşte, bacaklardan tutabilirsiniz, bacaklardan tuttuktan sonra rakibi düşürüp, etkisiz hale getirebilirsiniz. Grekoromen’de bacak yok. Sadece belden yukarı bir oyun yapabiliyorsunuz. Bacaklara dokunulduğunda ceza alınıyor. Çocukların kendi fiziğinin yatkınlığına göre biz bunu antrenmanlarda minder üzerinde görebiliyoruz bir süre sonra, buna bağlı olarak sitilleri de ayırıyoruz” ifadelerini kullandı.
“Hedefimiz tekrar Avrupa’da, dünyada derece çıkartmak”
Güreş Antrenörü Yalçın, çalışmalara kapsamında belirli hedeflerinin olduğunu söyleyerek, “Türkiye Şampiyonası’na hazırlanıyoruz. Bu şampiyonadan sonra çocukların derece alma durumuna göre, Milli Takıma yollamak istiyoruz. Daha öncesinde de milli takıma birçok sporcular çıkarttık. Şimdiki hedefimiz tekrar Avrupa’da, Dünya’da derece çıkartmak. Elimizden geldiği kadar öğrencilerimizi en iyi şekilde hazırlıyoruz” diye konuştu.
“Bizim amacımız, sporcuların üzerinde durup onların başarıları sağlamaları, ileride iyi bir sporcu olmaları”
Ayrıca eski Milli Güreşçi Sercan Yalçın, yetiştirdikleri sporculara öncelikli olarak sporu sevdirme amacında olduklarını vurgulayarak, “Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplamda 200 kayıtlı sporcu var, ama aktif sporcu sayısı 2 gruba ayırdığımızda, yeni başlayan grup 40, elit grup ise 30 kişi diyebiliriz. Bizim amacımız, sporcuların üzerinde durup onların başarıları sağlamaları, ileride iyi bir sporcu olmaları, kendisinden sonraki nesle iyi bir örnek olmaları için ilk önce çocuklara sporu sevdiriyoruz. Bizim için öğrenimine devam eden sporcularımızın dersleri önemli oluyor. Derslerini aksatmayacak şekilde spora gelenlere burada derece yaptırdıktan sonra amacımız milli takımda, ülkemizi ve özellikle şehrimizi en iyi şekilde temsil etmeleri bizim için çok büyük bir gurur kaynağı oluyor. Biz belirli hedeflerle çalışmalarımıza devam ediyoruz” şeklinde konuştu.