Eurobasket’in değerlendirme toplantısı Sinan Erdem Spor Salonu’nda yapıldı.

Eurobasket 2017 değerlendirme toplantısı FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel ve FIBA Genel Sekreteri Kamil Novak’ın yanı sıra Türkiye Basketbol Federasyonu CEO’su Ömer Onan katımlıyla gerçekleşti.

Turgay Demirel: “4 federasyonlu sistemin başarılı olduğu bir kez daha ortaya çıktı”

Dört ülkede yapılan maçlarda taraftarlar katılımının yüksek olduğunu söyleyen Demirel, ”2015’deki gibi olmadı. Daha iyi salonlarda maçlar yapıldı. Çok sayıda taraftar takımlarını destekledi. Finlandiya ve Tel Aviv’deki maçlarda biletlerin tamamına yakını tükendi. 2015’te geçtiğimiz 4 federasyonlu sistemin başarılı olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Tüm ev sahibi ülkeleri ve son dörde kalan ekipleri tebrik ederim" şeklinde konuştu.

“Bizim hedeflerimiz geleceğin yıldızlarını ortaya çıkarmak”

Organizasyonda birçok genç oyuncunun sahne aldığını ifade eden Demirel, “Çok kaliteli oyuncuları izleme imkanı bulduk. Bizim hedeflerimiz geleceğin yıldızlarını ortaya çıkarmak. Slovenya tarihinde ilk kez madalya kazanacak. Onları özel olarak tebrik ediyorum. Turnuvada şu aşamaya kadar hiç kaybetmediler. Bu turnuvada bazı büyük yıldızlar son kez oynadı. İspanyol Pau Gasol’ü de özel olarak tebrik etmek istiyorum. Fransız oyuncu Tony Parker’ın rekorunu egale ederek Eurobasket tarihinin en çok sayı atan oyuncu unvanını kazandı” diye konuştu.

Ömer Onan: "Çok güzel bir organizasyon geçirdik"

Çok güzel bir organizasyon geçirdiklerini söyleyen Ömer Onan, “Turnuvayı en iyi şekilde bitirdiğimiz için mutluyuz. Çok güzel bir organizasyon geçirdik. Gönül isterdi ki Türk Milli Takımı olarak daha yukarılara çıkalım, final oynayalım. Çok mücadele eden ve herkes tarafından sevilen bir takımımız oldu. Bu turnuvada emeği geçen federasyon çalışanlarımıza, gönüllülerimize teşekkür ediyorum. Misafirlerin turnuvayı güvenli ve huzurlu bir şekilde takip etmesini sağlayan İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’a da teşekkür ederim. Turnuvanın grup maçlarının, Kurban Bayramı’na denk gelmesine rağmen tribünlerin tamamını dolduran ve takımını çok iyi destekleyen Türk halkına teşekkür ediyorum" açıklamasını yaptı.

Kamil Novak: “Yeni yıldızlar ortaya çıktı”

FIBA Avrupa İcra Direktörü Kamil Novak ise organizasyona ev sahipliği yapan 4 federasyonu tebrik ettiğini söyleyerek, “Helsinki, Cluj, Tel Aviv ve İstanbul’da ciddi gelişmeler oldu. Diğer Eurobasket turnuvaları ile kıyaslarsak; yeni yıldızlar ortaya çıktı, kimsenin bu seviyeye gelmesini beklemediği takımlar önemli şeyler başardı. Bu da tüm ülkelerde ve liglerde, olumlu şeyler yapıldığının göstergesi" dedi.