Galatasaray'ın Brezilyalı yıldız futbolcusu Felipe Melo, sarı - kırmızılı taraftara seslenerek, "Sonuç ne olursa olsun bize destek versinler." dedi.

Galatasaraylı futbolcu Felipe Melo ve ailesi kulüp televizyonunda yayımlanan 'Onların Dünyası' programına konuk oldu. Galatasaray taraftarıyla arasında ki özel bağdan bahseden Melo, "Bu güzel ilişkinin temelleri çok sağlam bir şekilde atıldı. 4 sene önce Galatasaray'a gelmem ile beraber. O zaman gelen teklifler arasında en ideal teklif Galatasaray'dı ve İstanbul'a geldik. Her geçen gün ne kadar doğru bir karar verdiğimi bir kez daha anlıyorum. İlk geldiğim zaman da söylemiştim. Ben buraya şampiyonluk yaşamaya ve tarih yazmaya geldim. Tanrıya çok şükür ki bunlar bana nasip oldu. Geldiğim ilk sene çok anlamlı bir şampiyonluk yaşadık. Ezeli rakibimizin sahasında kaldırdığımız bir şampiyonluk kupası var. O da benim tarihe geçmemi sağladı. Ondan sonra gelen başarılarla beraber taraftarla aramızdaki bağ daha da güçlendi." diye konuştu.

Fenerbahçe derbi maçının ardından sosyal medyada sus işareti yapması hakkında ise başarılı futbolcu Melo, "Beni sosyal medya üzerinden takip eden kişiler bu hareketin sadece galibiyetten ötürü çıkmış bir hareket olmadığını bilir. Bu çok öncelerden gelen, benim Brezilya' da oynadığım yıllara dayanan bir hareket. Cruzeiro'da oynarken çok yakın bir arkadaşım vardı, şu anda artık futbol oynamıyor ismi Maurinho, onun yaptığı bir hareketti bu. Ne zaman birisi ondan sahada top istese, bağırsa hep bu hareketi yapar. 'Sakin ol, bana bırak' tarzı bir hareket bu. Zaten sosyal medyada beni takip edenler bu hareketin herhangi bir rakibe karşı yapılmadığını ve herhangi bir galibiyetten sonra yapılmadığını iyi bilir. Çok öncelerden yapılmış bir hareket ve Cruzeiro'da oynadığım yıllara dayanan bir hareket. Yanlış anlaşılma olmasın. Kesinlikle herhangi bir oyuncuya ya da rakibe karşı yapılmış bir hareket değil." ifadelerini kullandı.

Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır diyen Melo, "Benim yanımda da her zaman Roberta var." dedi.

Felipe Melo'nun eşi Roberta ise "Felipe, benim en büyük çocuğum. Sahaya bakıldığı zaman agresif bir Felipe var, takımı için mücadele eden bir Felipe var. Ama eve geldiğinde bambaşka bir Felipe var. Çocuklarıyla şakalaşan, ailesine inanılmaz ilgi gösteren, konsol oyunu oynayan ve çocuklarının oyuncaklarıyla oynayan bir Felipe var. Gerçekten o sahadaki hırslı görüntüsünün içinde bambaşka bir insan var. Hatta tabiri caizse bir çocuk var." şeklinde konuştu.

Türk yemeklerini de çok sevdiklerini belirten Roberta, "Türk yemeklerini çok seviyoruz. Ayırt etmeden hepsini tadıyoruz. Bazı yemekler Brezilya mutfağına daha yakın yemekler olduğu için onlara karşı ilgim daha fazla oluyor. Favorilerim gözleme ve kebap." diye konuştu.

Mutfağa girip girmediği sorulması üzerine ise Felipe, "Bekarken çok mutfağa girip, yemek yaptım. Şimdi sadece yardım etmek için mutfağa giriyorum. İsteklerimi söylerim genelde. Maksimum çay demliyorum. Kampta akşam yemeğinden sonra odama gittiğimde mutlaka çay isterim. Çay tiryakisiyim. Daha önce bir çay alışkanlığım yoktu. İstesem başka ülkelerde de çay içerdim ama Türkiye’de çay içme alışkanlığını kazandım." diye cevap verdi.

'Çocukların ilerleyen yıllarda hangi meslekleri seçmesini istersin? Luke daha çok küçük ama Davi'nin futbola, Pietra'nın da tenis'e yeteneği var?' sorusuna ise Melo şöyle cevap verdi:

"Bizim hep dualarımız çocuklarımız için. Tanrıya hep dua ediyoruz, İnşallah onlara en güzel yolu gösterir, en iyiye yönlendirir diye. Onlar için yaptığımız çalışmalarımız var. Oğlum Davi antrenmanlara devam ediyor. Eğer hayırlısıysa onun ileride iyi bir futbolcu olmasını çok istiyoruz. Kızım Pietra'da tenis dersi alıyor. Çok çalışıyor. Onun da ileride iyi bir tenisçi olmasını istiyoruz. Luke da daha şimdiden iyi şutlar çekiyor. Topu gördüğünde şut çekiyor. İlerleyen yıllarda iyi bir futbolcu adayı olabilir. Anne ve baba olarak üzerimize düşen onlara doğru yolu göstermek ve onlar için dua etmek."

Melo'nun oğlu Davi ise babasını izlemeyi çok sevdiğini kaydederek, "Onu izlerken çok duygulanıyorum. Babamın oyun içindeki mücadelesini ve takım için savaştığını görmek beni çok mutlu ediyor. Teknik olarak da iyi bir futbolcu olduğunu düşünüyorum." dedi.

Felipe Melo, eşi Roberta ile tanışma hikayesini ise şöyle anlattı: "Çok enteresan bir tanışma hikayemiz var. Roberta ulaşılması zor bir insandı. Bir ay sonra kendisini öpmeyi başardım. Gremio’da çok kısa bir zaman oynadım. Ama demek ki bir hayır varmış. Gremio'da geçirdiğim zamanlar içinde benim için en önemli an Roberta ile tanışmaktı. Bir gün arkadaşım dışarı çıkalım diye teklifte bulundu, ben de sabah antrenman var diye çıkmak istemedim. Akşam erken geliriz deyince gittik. Oraya gittim ve Roberta'yı gördüm. Onu gördüğümde inanılmaz büyülendim, ilk görüşte aşk böyle bir şey. Görür görmez aşık oldum ve bunu arkadaşım Bastos ile paylaştım. Bastos da hiç uğraşma o yüz vermez dedi. Ama sonra ortak arkadaşımız vardı ve ondan dolayı birlikte oturup, sohbet etme imkanı bulduk. Roberta ısrarlarıma dayanamayarak çıkma teklifimi kabul etti."

Roberta ise Felipe Melo'nun çok romantik birisi olduğunu belirterek, "Felipe çok romantik bir insan ve bu huyunu babasından aldığını söylüyor. Felipe’nin babası hep annesine sürprizler yapar. O da babası gibi romantik. Eve hediyeler ve çiçeklerle gelir." şeklinde konuştu.

Felipe Melo'nun babası Jose Carvalho ise oğlu için, "Bence şu an Felipe oynadığı pozisyonda dünyaya bakıldığı zaman en komple oyuncu. Futbola başladığından beri hep benimle konuşur. Maçlardan sonra mutlaka fikir alışverişi yaparız. Her gün futbol adına sohbet ederiz. Oğlum Felipe ile maçtan sonra beraber seyredip, doğru ve yanlışlarını görmemiz ve yanlışlarını düzeltme anlamında çabamız oldu, onlarda bugün meyvesini verdi." ifadelerini kullandı.

'Maçlara geliyorsun eşini desteklemeye, Felipe sahadayken neler hissediyorsun?' sorusuna Melo'nun eşi, "Maçtan önce Felipe ile motivasyon konuşmaları yapıyorum. Özel konuşmalarımız oluyor. Futbolu çok seviyorum, futbolun çok içindeyim. Felipe'yi sahada izlemeyi çok seviyorum. Statta ilk 45 dakikayı izliyorum, onun okuyamayacağını bildiğim halde mesaj atıyorum, bazen iyi oynadın bazen iyi oynamadın diye. Şunları yapman gerekiyor diyorum, biraz daha dikkat et ikinci yarı daha iyi oynamanız lazım." diye cevap verdi.

Melo ise bu cevap sonrası araya girerek, "Okuyamadığımı bildiğim halde mesaj attığını biliyorum. Maçtan sonra hemen mesajlara bakarım. Eşimin bu mesajları çok hoşuma gidiyor." dedi.

Ropörtajın sonunda ise Felipe Melo, sarı kırmızılı taraftarlara seslenerek, "Taraftarlarımız bize destek versinler, hep bizim yanımızda olsunlar. Futbolcular için onların verdiği destek çok önemli. Sahaya çıktığımız zaman Galatasaray isminin duyulması, o tezahüratlar ve bizim bire bir ismimizi duymamız bizi ekstra motive ediyor. Sonuç ne olursa olsun hep bizim yanımızda olsunlar. Emin olsunlar ki ben ve arkadaşlarım taraftarımızı ve camiayı mutlu etmek için elimizden geleni yapıp, bu sene mutlu sona ulaşacağız." diyerek sözlerini tamamladı.