Sezon başında Vitor Pereira ile yollarını ayırdıktan sonra tecrübeli teknik adam Advocaat'la anlaşan ve kadro mühendisliği konusunda biraz geride kalan (Advocaat'la beraber) Fenerbahçe transferin son günlerinde Sunderland'den Lens'i kiralamış Hollandalı çalıştırıcı Advocaat'ın az da olsa gönlünü yapmıştı.
Lens bedavaya gelmeyecek 

Aradan geçen 16 haftalık periyotta Jeremain Lens'in ortaya koyduğu futbol ve takıma olan katkısı tüm sarı lacivertli camianın takdirini toplarken, oyuncunun bonservisinin alınma konusu kafalarda soru işareti bıraktı. Sunderland'in kümeye düşmesiyle beraber Lens'in Fenerbahçe'ye bedavaya geleceği iddia edilirken, milli futbolcunun buna hazır olduğu ve ligler biter bitmez Fenerbahçe ile uzun soluklu bir sözleşmeye imza atacağı belirtildi.

Sunderland kötü durumda 

Lens'in kiralanma şartları ve sözleşmesindeki özel maddeye ulaşan Diriliş Postası Fenerbahçeli taraftarlara güzel haberi verirken, İngiliz ekibinin son durumunun kötü olması yönetimi de bir hayli sevindiriyor.

İşte o madde!

Sunderland'in kümeye düşmesi halinde Jeremain Lens'i 5 milyon Euro'ya kadrosuna katma hakkı bulunan Fenerbahçe cumartesi günü premier lig sonuçlarından sonra bu amacına bir adım daha yaklaşırken, an itibariyle Sunderland'in 21 hafta sonunda sadece 15 puan toplaması camiaya resmen moral veriyor. Cumartesi günü oynanan maçlarda evinde Stoke City'e 3-1 kaybeden Sunderland adım adım Championship'e hazırlanırken, takımın ilerleyen dönemde Tottenham, Arsenal, M.City ve M.United gibi devlerle karşılaşacak olması Lens'in Fenerbahçe'ye bir hayli yaklaştığının habercisi gibi.

Kaynak: Diriliş Postası (Levent Gültekin)