Galatasaray'ın bu hafta Gençlerbirliği'ne deplasmanda yenilmesi Fenerbahçe'de şampiyonluk umutlarını bir nebze de olsa artırdı.

Ancak Sarı-Kırmızılı rakibiyle puan farkını 3'e indiren Sarı-Lacivertliler, halen lider Başakşehir'i 5 puan geriden takip ediyor. Beşiktaş'ın da 2 puan gerisinde 4'üncülükte yer alan Kanarya, bu nedenle kalan maçlarının tamamını kazansa şampiyonluk için 4 rakibinin de puan kaybetmesini beklemek zonunda.

FİKSTÜRE GÜVENİYORLAR

Bu durum nedeniyle Samandıra'da şimdilik şampiyonluk için iddialı sözler sarfedilmiyor. Sarı-Lacivertli teknik heyet ve futbolcuların en çok konuştuğu konu ise her iki yarıda oynanan ve golsüz berabere sonuçlanan Galatasaray derbileri. Fenerbahçe'de herkes bu iki maçtaki hakem hatalarının ligdeki şu anki durumu ortaya çıkardığı görüşünde.

İlk yarıda Cüneyt Çakır'ın yönettiği maçta sayılmayan gol ve rakibe verilmeyen kırmızı kart, ikinci yarıda da Bülent Yıldırım yönetimindeki derbide verilmeyen 3 penaltı nedeniyle 4 puandan olduklarını düşünen Sarı-Lacivertliler "O hatalar olmasaydı bugün fikstür avantajı ile şampiyonluğun en büyük adayı bizdik" ifadelerini kullanıyor.

İHTİMALLER MASADA

Buna karşın Fenerbahçe'de gelecek hafta oynanacak Galatasaray-Başakşehir maçından çıkacak sonuç merakla bekleniyor. Sarı-Lacivertli ekipte ortak temenni maçın berabere bitmesi yönünde. Bu durum gerçekleşir ve Fenerbahçe de Sivas deplasmanından puanla dönerse zirve yarışındaki resim iyice değişecek. Kanarya bu olasılıklar gerçekleşirse Galatasaray ile puan farkını 1'e, ikili averajda üstün oldukları Başakşehir ile de 3'e indirecek. Beşiktaş'ın da bu hafta Akhisar'da puan kaybedeceğine inanan Sarı-Lacivertliler bu sayede zirvenin en iddialı ekiplerinden bire haline gelecek.

Kaynak: Diriliş Postası (Suat Vilgen)