Alanyaspor deplasmanına gidecek olan Fenerbahçe, bu sahada rakibiyle daha önce 2 kez karşılaştı. Sarı-lacivertliler, rakibini 2 maçta da mağlup etmeyi başardı.

Süper Lig’in 5. haftasında Alanyaspor deplasmanına gidecek olan Fenerbahçe, kötü gidişe dur demek istiyor. Geçtiğimiz hafta ligin güçlü takımlarından Başakşehir’e sahasında 3-2 mağlup olan Aykut Kocaman’ın ekibi, önümüzdeki hafta oynanacak olan Beşiktaş derbisi öncesinde moral bulmak istiyor. Geride kalan 4 haftada Fenerbahçe 5 puan toplarken, Aytemiz Alanyaspor ise 4 puan elde edebildi. 2 takım bugüne kadar resmi maçlarda 3 kez karşı karşıya geldi. İlk olarak 2007-2008 sezonunda Türkiye Kupası’nda karşılaşan iki ekipten Fenerbahçe, tarihi bir galibiyete imza attı. Sarı-lacivertliler, Alanyaspor’u deplasmanda 10-3 yenerek tarihinin en farklı galibiyetlerinden birisine imza attı.

Kadıköy’de takıldı

Geçtiğimiz sezon Süper Lig’e yükselen Alanyaspor, ligin 7. haftasında Kadıköy’de Fenerbahçe’ye konuk olmuştu. Antalya temsilcisi, rakibiyle 1-1 berabere kalarak sürprize imza atmıştı. Alanyaspor, geçtiğimiz yıl özelikle ligin ikinci yarısındaki çıkışıyla dikkat çekti. İkinci yarıda oynanan karşılaşmada Fenerbahçe karşısında 2-0 öne geçen ve 1 topu direkten dönen Alanyaspor, ardından kendi kalesine attığı golle farkın 1’e inmesini sağlamıştı. Bu golün ardından Fenerbahçe, Fernandao ve Aatif’ın golleriyle karşılaşmadan 3-2 galip ayrılmayı başardı.

Alper ve Robin yok

Fenerbahçe’de sakatlıkları süren Alper Potuk ve Robin van Persie, Alanyaspor deplasmanında forma giyemeyecek olan isimler. Sakatlıktan kurtulan Mehmet Ekici ise, bu maçta şans bulursa oynayabilecek. Hafta içinde takımdan uzak kalan Martin Skrtel’in durumu ise belirsiz. Bu futbolcunun oynayıp oynamayacağı maç saatinde belli olacak. Alanyaspor’da ise Isaac Sackey’in sakatlığı bulunuyor. Welinton ve Cenk Ahmet’in durumları ise belirsiz. Bugün saat 16.30’da maç öncesi son antrenmanını Samandıra Can Bartu Tesisleri’nde yapacak olan Fenerbahçe, saat 20.00’de Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan kalkacak olan özel uçakla Alanya’ya gidecek. Alanya’da kampa girecek olan Fenerbahçe, yarın maçın ardından saat 23.45’te İstanbul’a geri dönecek.