Süper Lig’de deplasmanda 3-1 mağlup olduğu Beşiktaş ile yarın akşam kupada karşılaşacak olan Fenerbahçe’de hazırlıklar sürüyor. Teknik direktör Aykut Kocaman’ın maç öncesi oyun stratejisinde ve oyuncu tercihlerinde değişikliğe gitmeyi planlıyor.

Rakibine bu kez orta saha üstünlüğünü kaptırmak istemeyen Kocaman’ın oyuncularından daha ön alanda baskı kurmalarını istiyor. Kocaman hücumculardan da oyunu kanatlara yaymalarını ve ataklarda çizgiye kadar inerek rakip kademeyi zorlamalarını istiyor.

ELDİVEN YENİDEN VOLKAN’DA

Kalede Carlos Kameni’nin yerine yeniden kaptan Volkan Demirel’e şans verecek olan Kocaman, sakatlığı geçen Martin Skrtel’i de ilk 11 için hazırlayor. Deneyimli çalıştırıcı Skrtel’in yanında ise Luis Neto ve Roman Neustadter ikilisinden hangisini oynatacağına henüz karar vermiş değil.

Sol bekte ise sakatlanan İsmail Köybaşı’nın yerine lig maçında sarı kart cezası yüzünden oynayamayan Hasan Ali Kaldırım forma giyecek. İsmail’in kadroda olup olmayacağıysa maç gününe kadar yapılacak kontroller sonucunda netleşecek.

FERNANDAO PFDK'LIK

Teknik direktör Kocaman, Mehmet Topal, Josef ikilisinden vazgeçmeyi düşünmezken, hücum hattında Alper ve Valbuena’nın ilk 11’e girme ihtimallerinin bulunduğu ifade edildi. Forvette ise Fernandao’nun PFDK’ya sevk edilmesi planları karıştırdı. Derbide tribünlere yönelik hareketi nedeniyle ceza alma ihtimali doğan Brezilyalı’nın durumuna göre Soldado da maça ilk 11’de başlayabilir.

Kaynak: Diriliş Postası (Suat Vilgen)