Stat: Feijenoord
Hakemler: Luca Banti, Elenito Di Liberatore, Andrea Podovan (İtalya Futbol Federasyonu)
Feyenoord: Mulder, Mathijsen, Kongolo, Van Beek, Clasie, Immers, Trindade de Vilhena, Boetius, Verhoek, Te Vrede, Schaken
Beşiktaş: Tolga, Serdar, Franco, Ersan, Motta, Atiba, Necip, Oğuzhan, Olcay, Frei, Mustafa Pektemek
Gol: Dk. 13 Mustafa Pektemek (Beşiktaş)
Sarı kartlar: Dk. 10 Serdar, Dk. 30 Kerim Frei (Beşiktaş), Dk. 31 Wesley Verhoek, Dk. 39 Boetius (Feyenoord)

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Beşiktaş deplasmanda Feyenoord ile karşı karşıya geldiği mücadelenin ilk yarısını 1-0 önde tamamladı.

Karşılaşmayı, Başkan Fikret Orman, İkinci Başkan ve Futbol Şubesi Başkanı Ahmet Nur Çebi, İcra Kurulu Başkanı, Mali, İdari ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Melih Sami Esen, Futbol Dış İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Erdal Torunoğulları ve Futbol A Takımı'ndan Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Mete Vardar tribünden takip ediyorlar.

Feyenoord teknik direktörü Ronald Koeman ile birlikte, Martins Indi, Pelle, Daryl Janmaat ve son olarak Stefan de Vrij gibi takımın önemli isimlerini kaybetti. Feyenoord, Danimarka'nın Bröndby takımından deneyimli savunmacı Khalid Boulahrouz'u kadrosuna katmıştı.

2. dakikada Ramon Motta'nın Wesley Verhoek'e yaptığı faulün ardından sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta, Wesley Verhoek'in ceza sahası içine ortasında meşin yuvarlağı kaleci Tolga Zengin kontrol ederek tehlikenin büyümesini önledi.

13. dakikada Beşiktaş öne geçti. Bu dakikada Oğuzhan'ın sol taraftan kullandığı kornere Mustafa Pektemek kafa vuruşunu yaptı ve meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-1.

21. dakikada Beşiktaş ikinci gole yaklaştı. Bu dakikada Oğuzhan'ın ortasına Pedro yükselip kafa vuruşunu yaptı, ancak top az farkla auta çıktı.

45. dakikada gelişen Beşiktaş atağında Kerim Frei'in sol taraftan ortasında top savunmadan sekerek kaleci Mulder'de kaldı.

Karşılaşmanın ilk yarısı da 1-0 Beşiktaş'ın üstünlüğünde sona erdi.