Stat: De Kuip
Hakemler: Luca Banti, Elenito Di Liberatore, Andrea Podovan (İtalya Futbol Federasyonu)
Feyenoord: Mulder, Mathijsen, Kongolo, Van Beek, Clasie (Dk. 61 Boulahrouz), Immers, Trindade de Vilhena, Boetius, Verhoek (Dk. 65 Elvis Manu), Te Vrede, Schaken
Beşiktaş: Tolga, Serdar, Franco, Ersan, Motta, Atiba, Necip, Oğuzhan (Dk. 59 Demba Ba), Olcay (Dk. 75 İsmail Köybaşı), Kerim Frei, Mustafa Pektemek
Goller: Dk. 13 Mustafa Pektemek, Dk. 70 Kerim Frei (Beşiktaş), Dk. 90+4 Te Vrede (penaltı) (Feyenoord)
Sarı kartlar: Dk. 10 Serdar, Dk. 30 Kerim Frei, Dk. 90+4 Motta (Beşiktaş), Dk. 31 Wesley Verhoek, Dk. 39 Boetius (Feyenoord)

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Beşiktaş deplasmanda Feyenoord'u Mustafa Pektemek ve Kerim Frei'nin golleriyle 2-0 mağlup ederek büyük avantaj elde etti.

Hollanda'nın Rotterdam şehrinde oynanan ve İtalyan hakem Luca Banti'nin düdük çaldığı maçta Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri, 13. dakikada Mustafa Pektemek ile 70. dakikada Kerim Frei attı.

70. dakikada Beşiktaş farkı ikiye çıkardı. Bu dakikada kendi yarı sahasında topla buluşan Kerim Frei, hızlı şekilde Feyenoord ceza sahasına doğru hareketlendi. Kerim Frei, ceza sahasının hemen önünde şutunu çekti top Boulahrouz'a da çarparak filelerle buluştu: 0-2.

90+4. dakikada ev sahibi Feyenoord farkı bire indirdi. Bu dakikada Motta'nın Manu'ya yaptığı müdahaleyi hakem faul olarak değerlendirdi ve penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını Te Vrede kullanarak topu ağlara gönderdi: 1-2.

Karşılaşma da 2-1 Beşiktaş'ın üstünlüğünde sona erdi.

Beşiktaş, 3. ön eleme turu rövanşında 6 Ağustos günü Feyenoord ile Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşı karşıya gelecek. Rövanşta Beşiktaş'a her türlü beraberlik ve galibiyet yetecek.