Süper Lig'de geçtiğimiz sezon beklentilerin uzağında kalan, bu sezon ise henüz galibiyeti olmayan Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi'nde ise geçtiğimiz sezon olduğu gibi yine fırtına gibi esiyor.

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda 2-0 ve 0-0'lık skorlarla Rostov'u saf dışı eden bordo-mavililer, L Grubu'ndaki ilk maçında deplasmanda Metalist Kharkiv’i 2-1 yendi. Son saniyelerde gelen golle de olsa grup maçlarına galibiyetle başlamanın sevincini yaşayan Fırtına, ilk maçlar sonunda liderlik koltuğuna oturdu.

Geçtiğimiz sezon Süper Lig'de istikrarsız bir grafik çizen Trabzonspor, Avrupa’da ise adeta fırtına gibi esti. Ön eleme ve play-off turlarındaki 6 maçta mağlup olmayan bordo-mavililer, ilk kez UEFA Avrupa Lig’inde gruplara kalmayı başarmıştı.

Karadeniz fırtınası, 6 maçlık grup müsabakalarını da yenilgisiz tamamlamış ve ikinci tura çıkmıştı. UEFA Avrupa Ligi 2. turunda ise 2-0'lık sonuçlarla Juventus’a mağlup olmuş ve Avrupa’ya veda etmişti. Bordo-mavililer, Avrupa kulvarında geçtiğimiz sezon gösterdiği başarıyı bu sezon da devam ettiriyor. UEFA Avrupa Ligi play-off turunda 2-0 ve 0-0'lık skorlarla Rus ekibi Rostov'u saf dışı eden Trabzonspor, L Grubu'ndaki ilk maçında deplasmanda Ukrayna temsilcisi Metalist Kharkiv'i 2-1 yendi. Son saniyelerde gelen golle de olsa grup maçlarına galibiyetle başlamanın sevincini yaşayan Fırtına, ilk maçlar sonunda liderlik koltuğuna oturdu. Karadeniz fırtınatı, bu sezon Süper Lig'de oynadığı Kayseri Erciyesspor ve Fenerbahçe maçlarında sahadan 0-0'lık skorlarla ayrıldı. Ligde henüz galibiyeti bulunmayan bordo-mavililer, 2 maçta rakip fileleri de havalandıramadı.

Teknik direktör Vahid Halilhodzic, Metalist deplasmanında oynadıkları sonuçtan memnun olduğunu, ancak takımının oynadığı oyunun kendisini tatmin etmediğini söyledi.

Bazı oyuncularının ilk kez takımla maça çıktığını hatırlatan Boşnak hoca, takım olarak fazla çalışma ve maç yapamamış olmaktan yakındı. Zor ve şanslı bir galibiyet aldıklarını ifade eden Halilhodzic, grupta 2 Ekim’de sahalarında oynayacakları Legia Varşova maçını da kazanmaları halinde gruptan çıkma adına çok büyük bir şans yakalamış olacaklarını belirtti.