Siirt’te gelen futbol yıldızları, gençlerle protokol ile maç yaptı. Çolak, "Siirt’in yeri bende çok farklı." dedi.
Gençlik ve spor Bakanlığı’nın hayata geçirdiği ’Futbolun Ustaları Geleceğin Yıldızlarıyla Buluşuyor’ projesi kapsamında ülke futbolunun efsane isimleri Tanju Çolak, Hami Mandıralı, Ali Gültekin, Semih Yuvakuran, Hasan Şaş ve Hasan Vezir, Siirt’e geldi.

Doğu ve Güneydoğu’da yaşayan gençlerle Türk futbolunun önemli isimleri Siirt’te bir otelin salonunda yemekte bir araya geldi.

8 ilde bu tür etkinliklerin yapıldığını belirten efsane futbolcu Tanju Çolak, Siirt’in kendisinde farklı bir yeri olduğunu burada, hocalık yaptığı sırada ciddi başarılara imza attığını açıkladı.

Gençlik Spor Bakanı adına Siirt'e gelen Genel Müdür Yardımcısı Muhammet Ecevit, yapılan proje Tanju Çolak için ne kadar önemli ise Bakanlık adına da önemli olduğuna değinerek, "Burada bulunmak benim için çok önemli. Burada Gençlik ve spor bakanlığını temsil ediyorum ve futbolun yıldızlarına eşlik ediyorum. Gittiğimiz tüm illerde gördüğümüz o sıcaklığı hiç unutmayacağız. Türkiye’nin geleceğinin gençlerde olduğunu bilen Bakanlığımız böyle bir projeye imza atmak istedi ve bununla beraber çeşitli projeler gerçekleştiriyor. Bu projelerden biri ide bu. Proje kapsamında 13 ile projeye başladık ve futbolun yıldızlarını insanlara tanıştırmaktan dolayı bizler çok mutluyuz.” dedi.

Yapılan söyleşiye, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hüssam Olgaç, ASKF Siirt Şube Başkanı Ahmet Muhtar, sporcular, hakemler ve çocuklar katıldı.

Efsane isimler daha sonra Siirt'in en işlek caddesini gezerek burada vatandaşlar bir araya geldi. Yapılan gezinin ardından dinlenen yıldızlar 17.30’da Siirt Atatürk Stadı’nda proje çerçevesinde protokol üyeleriyle bir dostluk maç yaptılar.