Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde kendi sahasında Borussia Dortmund'u mağlup ederek grupta tekrar iddialı konuma gelmek istiyor. Bundan önce oynadığı iki maçta toplam bir puan toplayan Sarı-kırmızılı takım, kendi sahasında Alman rakibini mağlup ederek kalan maçlar öncesinde gruptan çıkmak için tekrar avantaj yakalamak istiyor.
PRANDELLİ'DEN KADRO SÜRPRİZİ
Öte yandan Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, Şampiyonlar Ligi maçı öncesinde Fenerbahçe derbisinde ilk onbirde görev verdiği Dzemaili'yi yedek kulübesinde oturturken Veysel Sarı ve Olcan'ı ise maç kadrosuna dahil etmedi. Bu oyuncuların yerine ilk Hamit Altıntop, Pandev ve Alex Telles ilk onbirde maça başladı.
Konuk ekipte ise sakatlıkları bulunan Marcel Schmelzer, Oliver Kirch, Eric Durm’un yanı sıra antreman eksikliği bulunan Nuri Şahin ve Jakup Blaszczykowski maçta görev yapmayacak.
Bu arada Galatasaray'ın tribünlerinde ise boşluklar göze çarptı.
TARAFTARDAN KAREOGRAFİ
Galatasaray taraftarları maç öncesinde kale arkası tribünde Galatasaray'ın kurucusu Ali Sami Yen, efsane teknik direktörlerinden Gündüz Kılıç ve efsane golcüsü Metin Oktay'ın bulunduğu resimlerinin yer aldığı kareografi gösterisi yaptı.
TAKIM KADROLARI
Stat Türk Tekelom
Hakem: Antonio Mateu Lahoz, Pau Cebrian Devis, Roberto Diaz Perel del Palamar (İspanya Futbol Federasyonu)
Galatasaray: Muslera, Tarık Çamdal, Semih Kaya, Chedjou, Alex Telles, Melo, Hamit Altıntop, Selçuk, Sneijder, Pandev, Burak
Borussia Dortmun: Weidenfeller, Piszczek, Subotic, Hummels, Papastathopoulos, Bender, Kehl, Mkhitaryan, Kagawa, Reus, Aubameyang