Futbolda, 2014-2015 sezonu hazırlıkları için gerçekleştirdiği yurt dışı kampını tamamlayan Galatasaray, yurda umutlu döndü.

Budapeşte’de Honved ile oynanan hazırlık maçının ardından yurda dönen Galatasaray'da oyunculara 4 gün izin verildi. Sarı kırmızılı ekip 1 Ağustos Cuma günü çalışmalarına İstanbul'da yeniden başlayacak.

Sezonu 8 Temmuz Salı günü Florya Metin Oktay Tesisleri’nde yaptığı antrenmanla açan Galatasaray, 14 Temmuz’da Avusturya’nın Windischgarsten bölgesinde kamp çalışmalarına başladı.

Teknik Direktör Cesara Prandelli yönetiminde 28 futbolcu ile kamp çalışmalarına başlayan Galatasaray’da Felipe Melo, Aurelien Chedjou, Fernando Muslera ve yeni transfer Sinan Bolat kampa Avusturya’da dahil oldu.

Galatasaray, Avusturya’da gerçekleştirdiği kamp çalışmalarında iki de hazırlık maçına çıktı. 21 Temmuz Pazartesi günü bölgesel lig ekiplerinden SK Vorwarts Steyr ile karşılaşan Galatasaray, Steyr Stadı’nda oynanan karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı. Teknik Direktör Cesare Prandelli’nin 20 oyuncuya dakika verdiği maçta Galatasaray’ın gollerini Yekta Kurtuluş ve Nordin Amrabat (2) kaydetti.

22 Temmuz Salı günü Viyana’ya geçen Galatasaray, Çarşamba günü ise Ernst Happel Stadı’nda Rapid Wien’e konuk oldu. Aurelien Chedjou’nun golü ile 1-0 öne geçen Galatasaray, bu karşılaşmadan 3-1 mağlup ayrıldı.

Yurt dışı kampının son bölümünü ise 24 Temmuz Perşembe günü geçtiği Budapeşte’de gerçekleştiren Galatasaray, kampın son gününde Macaristan 1. Lig takımlarından Honved ile karşılaştı. Galatasaray bu maçta Burak Yılmaz’ın iki golü ile sahadan 2-1 galip ayrıldı.