Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) geleceğin şampiyonlarını keşfetmek ve yetiştirmek amacıyla "TOSFED Yıldızını Arıyor" programı kapsamında adaylar kıyasıya yarışıyor. Direksiyon başına geçen kadın adaylar adeta erkeklere taş çıkarıyor.

TOSFED tarafından gerçekleştirilen ve 18-25 yaş arası genç sürücülere yarışma imkanı sunan "TOSFED Yıldızını Arıyor" projesi Körfez Yarış Pisti’nde gerçekleştirildi. 10-13 Ağustos tarihlerinde düzenlenen elemelere 22’si kadın 333 sporcu katıldı. Elemelerin ardından 5’i kadın sürücü olmak üzere 45 kişi Eylül ayında yapılacak finallere katılmaya hak kazanacak. Adaylar 2 günlük kampa katılacaklar ve kamp sırasında teorik ve pratik ileri sürüş teknikleri, sportif sürüş teknikleri eğitimi alacak olan adaylar, ikinci gün sonunda zamana karşı yarışacaklar. 10 erkek ve 2 kadın sürücü yarışmaya hak kazanacak. 12 sporcunun tüm ekipman ve ihtiyaçları TOSFED tarafından karşılanarak, yarışmalara katılacak.

Elemelere katılan yarışçılardan Ebrar Ece Yanar, “Kadınların böyle bir yarışa teşvik edilmesi beni çok mutlu etti. Özellikle bizim gibi gençlerin de katılması beni çok memnun etti. Bu bağlamda TOSFED’e çok teşekkür ediyorum. 4 yıldır direksiyon eğitimi öğretmenliği yapıyorum. Yaklaşık 12 yaşından beri araç kullanıyorum. Direksiyon eğitmenliği yaptığım için de her türlü araçlara hakim olduğumu düşünüyorum. Katılma hevesimde buradan başlamıştı. İnşallah bu deneme turlarında göreceğim hem yolu hem araçları. Böylelikle hazırlanmış olacağım. Önemli olan direksiyon hakimiyeti. Yarışlarda dikkat edilmesi gereken tek nokta hız ve aracın savrulmaması. Hızınız yeterli olduğunda ve araca hakimiyetiniz tam olduğunda, dubalara değmediğiniz takdirde, süremizin iyi olacağını düşünüyorum” dedi.

Yarışa katılan bir başka kadın sürücü ise,” Gençler için bu tarz organizasyonlar bence çok önemli. Özellikle kadınların ilgisini çekmek, kadınlara böyle bir şans verilmek çok önemli” diye konuştu.