Çanakkale Dardanelspor’un 15 yaşındaki orta saha oyuncusu Ufukcan Engin, Payas Belediye 1975 maçında topu rakip filelere atarak, profesyonel liglerde en genç gol atan oyuncu unvanını eline geçirdi.

Spor Toto 3. Lig 2. Grup'ta mücadele eden Çanakkale Dardanelspor’un, geçen cumartesi günü iç saha maçlarını oynadığı İstanbul Güngören’deki Mimar Yahya Baş Stadı’nda Payas Belediye 1975 karşısındaki tek golünü Engin kaydetti. Ürettiği skorla yenik durumdaki takımına 1 puanı getiren Ufukcan, aynı zamanda şu an Kayserispor forması giyen ve Altay’da oynadığı dönemde Ziraat Türkiye Kupası eleme maçında Tokatspor filelerini havalandırarak gol atan en genç oyuncu olan Okay Yokuşlu’dan bu unvanı almış oldu. Ufukcan, 15 yaş 218 günlükken Payas Belediye 1975’e attığı golle Yokuşlu'nun Tokatspor ağlarına 15 yaş 324 günlükken attığı golün önüne geçti.

Çanakkale Dardanelspor’un futbol okulundan yetişen, iki ayağını da rahat kullanabilen ve şutör özelliğe sahip olan Ufukcan Engin, 2014-2015 sezonu başında profesyonelliğe geçti. U-16 Milli Takım kadrosunda da sık sık yer bulan Ufukcan, 90 dakika forma giydiği ikinci maçında ilk golünü kaydetti. Çanakkale Dardanelspor altyapısında yetişen, şu an Galatasaray ve A Milli Takım’ın vazgeçilmez oyuncusu olan Selçuk İnan’ı örnek aldığını belirten Engin, "Golü atıp takımıma 1 puan kazandırdığım için çok mutluyum. Bu skor bana, en genç gol atan oyuncu unvanını da getirdi. Maçtan sonra arkadaşlarım, teknik kadromuz ve Başkanımız Niyazi Önen beni kutladı. Amacım önce Dardanelspor’un başarısı için ter döküp kaptanlık bandını takmak, sonra da bu kentten çıkıp adını dünyaya duyuran Selçuk İnan gibi çok başarılı bir futbolcu olmak." şeklinde konuştu.

Çanakkale Dardanelspor Yönetim Kurulu Üyesi Suat Durak da genç yeteneklerini Türk futboluna kazandırmak için çaba harcadıklarını belirterek, Ufukcan’ın başarısının kendilerini gururlandırdığını söyledi.