Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Ankaragücü mağlubiyetinin kendilerini sarstığını belirterek, "Alınan farklı mağlubiyet ile birlikte taraftarımıza mahcup olduk" dedi.

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, haftalık basın toplantısında Ankaragücü karşısında alınan 4-1’lik mağlubiyeti değerlendirdi. Karaman, alınan mağlubiyetin kendilerini sarstığını belirterek, “4 haftanın ardından alınan farklı mağlubiyet ile birlikte taraftarımıza mahcup olduk. Bu maçta kafamızda oluşan soru işaretleri oldu. Yeni seçilen yönetime karşı aynı gün içinde mağlubiyet almamız ayrı bir soru işareti oldu. Daha önce dediğim gibi virajlı bir yoldayız ve 10 hafta sonunda virajı nasıl geçtiğimize bakacağız. 10 maçta ne yaptık bunun değerlendirmesini yapacağız” dedi.

İki deplasman maçına çıkacaklarını belirten Karaman, “Medya bizi birinci takım çıktı diye işaretlemekte, biz erken havaya girmememiz gerek. Önümüzde iki önemli maç var ve bu maçlardan mutlaka galibiyetler ile ayrılmamız gerek. Takım halinde galibiyet temposunu yakalamamız lazım. Savunma yapmaya hakkımız yok, maç sonrası oynayan ve yedekten giren oyuncular ile toplantı yaptım. Maçın analizini birlikte yaptık” dedi.

"Futbolcular arasında ayrım yapmak kolay değil’’

8 yabancı oyuncu ile birlikte toplantı yaptıklarını belirten Karaman “Kimi tercih edeceğim konusunda karar veremedim ve Leo Kweuke’ye benim yerime geçmesini söyledim. Kararı kendisine bıraktım, Samudio ilginç teklif yaptı ve 8 isim yazılıp, gözler kapalı isimlerin çekilmesini teklif etti. Futbolcular arasında ayrım yapmak kolay değil’’ diye konuştu.

Türk futbolunun geleceği için bazı kuralların konulması gerektiğini belirten Karaman, "Biz 8 yabancının 5’ini oynatabiliyoruz. Süper Lig’de farklı ve 3 lig oynatamıyor. Burada bir adaletsizlik var. Transferde yabancılarda artı olmamalı, yaş sınırlanması mutlaka konmalı, bu alanda kotaları iyi belirlemek gerek” şeklinde konuştu.

Karaman, futbolcuların zamanında ödemelerini aldıklarını belirterek, “Yeni yönetim futbolcuların alacaklarını zamanında ödemekte ve hiç geciktirmiyor. Bize de düşen görev; sahaya çıkıp işimizi en iyi şekilde yapmak” ifadelerini kullandı.