Medipol Başakşehir için dün sağlık kontrolünden geçen milli futbolcu Arda Turan, transfer için resmi sözleşmeyi bugün 10.45'te imzalıyor.

Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, "Bizim için bir çok açıdan önemli bir gün. Dünyanın en büyük kulüplerinden olan Barcelona'dan dünyanın en iyi oyuncularından biri olan Arda Turan'ı transfer ediyoruz. Transferi gerçekleştirmemizi sağlayan sponsorlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Arda Turan'ın maliyeti

"Arda Turan, yarım sezon için 2 milyon euro ve bonus alacak" diyen Göksel Gümüşdağ, "İkinci sezon da 4 milyon euro ve bonus alacak. Arda Turan'ın satın alma opsiyonu da bizde. Hiçbir ödeme yapmadan yüzde 25 ortak olduk. Sadece şampiyon olursak Barcelona'ya 300 bin euroluk bir ödeme yapacağız" diye konuştu.
Arda Turan: Ben Galatasaray'dan başka takımda oynamam' dedim ama 'kulübüm bana kapılarını açarsa onlara dönerim' dedim ancak böyle bir durum olmadı ve ben de Başakşehir'le imzaladım.

Bir an önce antrenmanlara başlamak istiyorum
 
Arda Turan: Hocam beni ne zaman hazır hissederse o zaman oynatır. Bir an önce antrenmanlara başlamak istiyorum.

FATİH TERİM'in adını zikretmedi

Fatih Terim hakkında soru sorulmasının üzerine "Benim de kimseyle bir sorunum yok, herkese başarılar diliyorum. Bu tür sorularla, bu basın toplantısını hazırlayanlara bu transferi yapanlara haksızlık etmek istemiyorum. Sorularınızı da anlıyorum ama bugün mutluyuz." 

Kaynak: Beyaz Gündem