Boksta Türkiye, Avrupa ve Dünya şampiyonalarında dereceye giren Karabük’lü sporcular, işadamı Remzi Özçelik tarafından ödüllendirildi.

Demir Çelik alanında hizmet veren işadamı Remzi Özçelik, Karabük Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Baykal Arslan antrenörlüğünde ulusal ve uluslararası şampiyonlarda başarılı olan boksörleri ağırladı. Sporcuları başarılarından dolayı tek tek kutlayarak ödüllendiren işadamı Özçelik, ayrıca sporculara da at bindirdi.

15 yıldan bu yana antrenörlük yaparak Baykan Arslan, Karabük’ün kendi alt yapısından yetiştirdiği 26’sının da Milli Sporcu olduğu ve yıllar içerisinde Türkiye’den, Avrupa Şampiyonasından ve Dünya Turnuvalarından Karabük Boks takımından birçok şampiyon çıktığını söyledi.

Arslan, “15 yıldır Karabük Boks takımı’nda antrenörlük yapıyorum. Sağolsun Çelikoğlu DÇ. sahibi Remzi Özçelik bey, okulumuza sahip çıkıyor. Şu ana kadar Karabük’te hiçbir destek alamamıştık. İlk defa sporu seven bir işadamı olan Remzi Özçelik, bize sahip çıktı. Karabük alt yapısından yetiştirdiğimiz sporculara önemli dereceler aldılar. Bir kere bu sporcuların 4 ü, 2017’nin Türkiye Şampiyonu. Yine ulusal derecelerinin yanında uluslararası dereceleri var. 60 müsabık sporcumuzun da çeşitli dereceleri var. Bu sporcular Karabük’te yetişti ve Karabük’ün sporcuları, Karabük’ün çocukları. Karabük’te ilk olimpik branşlarda ilk Avrupa Şampiyonları buradan çıktı. Sağolsun Remzi Özçelik, şampiyon sporcularımızı ödüllendirdi. Ayrıca bu ödüllendirmelerin her sene devam edeceğini söyledi. Bunun yanında şampiyon öğrencilerimize önemli bir müjde vererek aylık olarak düzenli bir şekilde bursta vereceğini açıkladı. Zaten bir şampiyonumuza önceden beri burs veriyordu, artık bütün şampiyonlarımıza burs verilecek. Kendilerine gönülden teşekkür ediyorum. Şunu net olarak söyleyebilirim ki böylece, Karabük Boks Okulu’na sadece Remzi Özçelik sahip çıktı. Kendilerini fahri antrenörümüz olarak görüyoruz. Tekraren teşekkür ediyorum.” dedi.

Milli sporcuları birer Cumhuriyet Altını ve yıllık eğitim bursu ile ödüllendiren Çelikoğlu DÇ. Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Özçelik, futbola verilen destekler kadar diğer spor dallarına da destek verilmesi gerektiğini belirtti.

Türkiye’nin dış ülkelerde ki tanıtımı açısından diğer iş adamlarının da spor destek vermesi gerektiğini söyleyen Özeçlik, “ Bugün bu güzel milli sporcularımıza yapmış olduğumuz destekler eminim ki yeterli olduğunu düşünmüyorum. Daha farklı yardımlarda bulunmak lazım. Maddi yardımları arttırmak lazım. Çünkü ben bu milli sporcularımızda çok ciddi gelecek görüyorum ve bu kardeşlerimiz desteklendiği zaman çok büyük başarılar elde edeceklerini düşünüyorum. Aksi taktirde spor biliyorsunuz biraz kişisel bir olay, kişiler spora sevgi duyması lazım, yoksa maalesef başarıyı yakalayamıyorsunuz. Göğsümüzü kabartan bu güzel kardeşlerimizin bugün elde ettikleri başarılı sonuçlardan dolayı kendilerini tebrik ediyorum" dedi.