Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, "Haftayı üç puanla tamamladığımız için oyuncularımı tebrik ediyorum" dedi.

Takımının Gaziantepspor'u 1-0 mağlup ettiği karşılaşmanın bitiminde düzenlenen basın toplantısına katılan tecrübeli hoca, rakiplerini iyi analiz ettiklerini belirterek, "Bu maçın zor olacağını biliyorduk. Çok zor oldu. Her iki takımda net pozisyonlar buldu. Karşılaşma iki takım lehine sonuçlanabilirdi. Biz kazandık, kazandığımız için tebrik ediyorum. Ligdeki takımların birbirleri arasındaki performansı her an herşey olabiliyor. Her şeyin olmaması için ciddi bir şekilde gayret gösterdik. Takım içinde zaman zaman kopukluk olmasına rağmen kazandık. Rakip de iyi oynadı. Güzel bir futbol akşamı oldu. Biz haftayı üç puanla tamamladığımız için oyuncularımı tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.

EMRE - EMENİKE TARTIŞMASI

Öte yandan saha içinde Emre ile Emenike arasında yaşanan tartışmalar konusunda da İsmail Kartal, şunları ifade etti:

"Zaman zaman oyuncular arasında böyle gerginlikler olabilir. Maçtan sonra oturup konuşuruz. Birbirimize sarılıp bu olayları kapatırız. Bu akşamda böyle bir şey oldu. Bu olaylar bundan sonra da olacaktır. Biz bir daha olmaması için daha dikkatli olacağız. Ben bütün oyuncularıma güveniyorum, onlarda bana güveniyor. Hep beraber çalışıyoruz. Bunun karşılığını zaman içinde alırız."

Bir gazetecinin "Emenike'yi yaşanan tartışmadan mı yoksa formunu beğenmediğiniz için mi çıkardınız?" sorusuna Kartal, "Açık ve net konuşmam gerekirse maç içinde bir hamle yapmam gerekiyordu. Bu hamlenin içinde Kuyt, Emenike, Sow ve Diego vardı. Ben Diego ile Emenike'yi aldım. Onu korumak için yaptım. Hemde hamlemi yapmış oldum hemde gergin ortamı hafiflettim. Futbolda bunlar olağan şeyler." diye cevap verdi.

Tecrübeli hoca, bazı kesimler tarafından eleştirilen Kuyt'a da sahip çıkarak, Hollandalı oyuncunun birkaç hafta içinde istenilen performansa ulaşacağını kaydetti.

Öte yandan Gaziantepspor tarafının penaltı pozisyonuna yapmış olduğu itirazlar içinse İsmail Kartal, "Pozisyonu daha izlemedim. Okan Buruk'un yorumuna saygı duyuyorum. İki hafta öncede bizim yüzde yüz penaltımız verilmedi. O maçta az daha maçı kaybedebilirdik. Hakemlerimize güveniyoruz." ifadelerini kullandı.