Judoda Dünya Şampiyonası ile beraber yıllık takvimin en önemli organizasyonu sayılan ve Fransa’nın Montpellier kentinin ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Judo Şampiyonası başladı. Judonun en başarılı kıtasının şampiyonasında 43 ülkeden 321 sporcu yarışıyor. Şampiyonanın yapıldığı salonda Türkiye için özel bir stand da açıldı.

Judonun tartışmasız en başarılı kıtası olan Avrupa'nın en iyilerini belirleyecek Avrupa şampiyonası, bugün güney Fransa'daki Montpellier kentinde başladı. Park&Suites Arena'da düzenlenen şampiyonanın ilk gününde erkeklerde 60 ve 66 kilo ile kadınlarda 48, 52 ve 57 kiloda madalyalar sahibini bulacak.

Sekiz sporcu ile şampiyonaya katılan Judo Milli Takımı ilk gün erkeklerde 60 kiloda Ahmet Şahin Kaba ve 66 kiloda Sinan Sandal ile kadınlarda 48 kiloda Sümeyye Akkuş ve Dilara Lokmanhekim mindere çıktı. Müsabakaları Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal da takip ediyor.

TÜRKİYE İÇİN ÖZEL STAND

Avrupa Şampiyonası'nın ev sahibi Park&Suites Arena’da Türkiye için açılan özel stand ilgi çekti. Avrupa Judo Federasyonu'nun ilk kez düzenleyeceği 'Judo Festivali' bu yıl 12-21 Mayıs tarihleri arasında Antalya Belek'te yapılacak.

Bu dev organizasyon için aylardır çalışan Avrupa Judo Federasyonu, festivalin tanıtımı için Avrupa Şampiyonası'nda özel bir stand açtı. Şampiyona için buluşan judo dünyası ve seyirciler, bu standa festivalle ve festivalin ev sahibi Antalya ile bilgi alabiliyor.

ŞAMPİYONA PAZAR GÜNÜ BİTİYOR

Montpellier'de düzenlenen Avrupa şampiyonasının programında Perşembe, Cuma ve Cumartesi günü bireysel müsabakalar var. Yarın Türkiye adına 73 kiloda Hasan Vanlıoğlu ve Bayram Ceylan minderde olacak. Cumartesi günü ise +78 kiloda Gülşah Kocatürk ve Kübra Kara mindere çıkacak. Türkiye, Pazar günü yapılacak takım müsabakalarında ise yarışmayacak.