Hatay’da 15 Temmuz Şehitleri ve Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in anısına düzenlenen Aşırtmalı Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası başladı.
Hatay’dan düzenlenen ve Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından 15 Temmuz Şehitleri ve Astsubay Ömer Halisdemir anısına yapılan Kapışmalı Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası’na 450 sporcu katılacak.
Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Genel Başkanı Alpaslan Ceylan yaptığı açıklamada, "Biz sporumuzu tarihimizle, kültürümüzle birleştirdiğimizi ifade ediyoruz. Bu gençlere Ömer Halisdemir gibi kahramanları tanıtmak amacındayız" dedi.
"Tarihimizi gençlerimizin kafalarına nakşetmek istiyoruz"
Türk tarihinin şehitlerle, şanlarla dolu olduğunu ifade eden Ceylan, "Türk demek kahramanlık, yiğitlik, damarlarında olan hassasiyetlerdir. Biz şanımız, şerefimiz, şöhretimiz için değil. namusumuz, izzetimiz, ikbalimiz, bayrağımız, vatanımız ve dinimiz için savaşmaya her alanda devam etmişiz. Bu coğrafya çok pahalı bir coğrafya. Bu coğrafyada yaşadığınız sürece mutlaka şehitler vermek durumundasın. İçte ve dışta pek çok hain mihrapların olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla günümüzde dışarıdaki mihraplar gibi içeride de çeşitli mihraklarla karşılaşıyoruz. 15 Temmuz bunların en son örneğidir. Biz sporumuzu tarihimizle, kültürümüzle birleştirdiğimizi ifade ediyoruz. Bu gençlere Ömer Halisdemir gibi kahramanları tanıtmak, Bu uğurda vatanı için şehit düşmüş bütün gençlerimizi, evlatlarımızı, atalarımızı onlara aks ettirmek için varız. Sadece burada bir güreş tutmak, birinci, ikinci, üçüncü seçmek için yokuz. Tarihimizi gençlerimizin kafalarına nakşetmek istiyoruz. Her türlü örgüte karşı gençlerimizi bilinçlendirmek federasyon olarak biz vazife addediyoruz. Bu sene geleneksel spor federasyonu olarak yaptıkları tüm etkinleri şehitlerimiz adına yaptık” şeklinde konuştu.
450 sporcu katıldığı güreşler, minikler, yıldızlar ve büyükler olmak üzere 3 kategoride devam ediyor.