MUĞLA (AA) - 9. Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Dünya Şampiyonası'nda artı 54 kilogramda altın madalya kazanan 14 yaşındaki milli sporcu Kayra Sezgin için Milas-Bodrum Havalimanı'nda karşılama töreni düzenlendi. 

Endonezya'nın başkenti Cakarta'da 12-15 Kasım'da gerçekleşen ve 91 ülkeden bin 425 yarışmacının katıldığı organizasyonda, 21 yaş altı katada, artı 54 kiloda mücadele eden Sezgin, ilk turda Makedonya, ikinci turda Sırbistan, üçüncü turda Almanya, yarı finalde Mısır, finalde ise Japonya'dan gelen rakiplerini yenerek, ümitler kumitede dünya şampiyonu oldu.

Milas-Bodrum Havalimanı'nda ailesi, arkadaşları, Bodrum Belediyesi Bodrumspor Kulübü yöneticilerince karşılanan ve sevinç yaşadığı gözlenen Sezgin, daha sonra 30 araçlık konvoyla Bodrum ilçe merkezine hareket etti.

Sezgin ve Bodrumlu diğer milli sporcular, Belediye Meydanı'nda taraftar grubu "Asi Tayfa"nın meşalelerle oluşturduğu koridordan üst açık araçla geçti. Konvoy, daha sonra mili sporcunun evinin bulunduğu Yokuşbaşı Mahallesi'ne ulaştı. 

Sokağı Türk bayrakları, balonlarla süsleyen mahalle sakinleri ve mili sporcunun yakınları, Sezgin'i davul zurnayla karşıladı. Dünya şampiyonluğuyla ilçede sevince yol açan Sezgin, zaman zaman duygulu anlar yaşadı. 

Çok mutlu olduğunu ifade eden Kayra Sezgin, "Çok güzel bir duygu Türkiye’ye, Bodrum'a böyle bir başarıyı getirmek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. 

Mahalle sakinleri, Sezgin'i başarısından dolayı kutlayarak, çeşitli hediyeler verdi. Bu arada, üzerinde karateci kız resmi bulunan ve "Şampiyon Kayra" yazılı pasta kesildi.

Kayra Sezgin ve mahallelinin davul zurna eşliğinde oynadığı şampiyonluk kutlaması, gece boyunca devam etti.