Bu sezon Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele edecek olan Karesispor, yeni sezon için parkeye indi ve ilk antrenmanını yaptı. Karesispor’da hedef Tahincioğlu Süper Lig’e çıkmak.

Karesispor yeni sezon hazırlıklarına Alpaslan Türkeş Spor Salonu’nda başladı. Bu sezon mücadele edeceği TB1L’de, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’ne yükselme parolasıyla mücadele edecek olan Karesispor’un Sportif Direktörü Anıl Uyanık, Karesispor’un hedeflerini açıkladı. Uyanık, "Bu sene oynayacağımız Türkiye Basketbol 1. Ligi’nde hedefimiz Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’ne yükselme parolasıyla mücadele edeceğiz. Takımımız 9-18 Ağustos tarihleri arasında Çanakkale’de lige kamp yaparak hazırlanacak. Yabancı transferlerimiz Jerry Smith ve Gani Lawal kamp çalışması sonunda takımımıza katılacak" dedi.

"Karesispor’da hedef Tahincioğlu Süper Ligi"

Önce Bölgesel Lig’den Türkiye Basketbol 2. Ligi’ne, geçen sezonki başarılı performansla birlikte Türkiye Basketbol 1. Ligi’ne de yükselme başarısı gösteren Karesispor, bu sezon Avrupa’nın en büyük iki basketbol liginden biri olarak gösterilen Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’ne yükselme parolasıyla mücadele edecek.

TB1L’de mücadele edecek olan Karesispor, ligde başarılı olabilmek için Eskişehir Basket’ten Kerem Gülmez, Bursaspor’dan Şahin Ekmen, İstanbul Beylikdüzü takımından Alican Güney ve Samsun Büyükşehir Belediye Anakent’ten Hazer Avcı, Petkimspor’dan Gökhan Karabıyık, Yabancı oyuncu olarak da Jeryy Smith ve Gani Lawal ile sözleşme imzalamıştı. Geçen sezonki şampiyon kadroda bulunan Sezgin Eriş, Enver Ekmen, Azizcan Özdemir, Volkan Aydın ile sözleşme yenileyen Karesispor, Başantrenör olarakta takımı şampiyon yaparak Türkiye Basketbol 1. Ligi’ne çıkaran Fahri Güler’i getirdi.