Kayseri Erciyes Taraftarlar Derneği, geçen hata Kayseri Erciyesspor ile Torku Konyaspor arasında oynanan maçta misafir takım taraftarına uygulanan bilet fiyatına tepki gösterdi.

Kayseri Erciyes Taraftarlar Derneği Başkanı Durdu Havur, yaptığı açıklamada, "28 Eylül Pazar günü Konya'da oynanan Konyaspor - Erciyesspor maçı için Konya'ya gelen taraftarlarımız çok büyük bir sürprizle karşılaşmış ve bunu Konya gibi bir Anadolu takımına yakıştıramamıştır. Kuzey kule kale arkası tribün bilet fiyatları tüm Konyasporlu taraftarlar için 10 TL olurken sadece kuzey kule kale arkası misafir tribün fiyatının 30 TL olması kabul edilir bir davranış değildir. Aynı tribün bölümlerine farklı uygulama yapmak kurallara uygun mudur? 3 büyük takım taraftarları geldiğinde gördüğümüz bu uygulamanın mütevazi bir Anadolu takımına uygulanması hiç hoş olmamıştır. Eğer bu, aynı tribün bloklarına farklı fiyat uygulaması kurallara uygunsa biz de bu davranışların misliyle karşılığının verilmesini kulübümüzden talep ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

Durdu Havur, Konya passolig yetkilileri bilet yüklü olduğu halde tanımlanmayan şahısları evlerine göndermek yerine, tek pass adı verilen tek girişlik passo vererek bu sorunu çözdüklerini de dile getirdi. Havur, "Bu sayede kimse mağdur olmamış ve maçı seyretmek imkanı bulmuştur. Passolig Kayseri bürosunun da bu uygulamayı hayata geçirmesini ve mağduriyetleri önlemesini istiyoruz. Cumartesi günü oynanacak olan Erciyesspor-Galatasaray maçında taraftarlarımızı takımımızın yanında görmek istiyoruz." dedi.