Balıkesir’in Kurtdere köyünde bu yıl 37’ncisi düzenlenecek yağlı güreşleri için hazırlıklar tamamlandı.

Buyıl düzenlenecek güreşlere 78’i başpehlivan olmak üzere 1300’e yakın pehlivan, 40’ın üzerinde belediye başkanı, 45 güreş ağası ve 68 hakem katılacak. Yağlı güreşleri dünyaya tanıtmak istediklerini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, ilki Balıkesir’e yapılacak olan kapalı er meydanı ile yılın 12 ayı yağlı güreş düzenleneceğini belirtti.

11-12-13 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek olan güreşler için Kurtdereli Er Meydanı’nda yapılan toplantıda konuşan Başkan Uğur, “Balıkesir’den artık başpehlivan çıkmıyor. Biz bu ata sporu ve yağlı güreşleri teşvik edip desteklemek için kolları sıvadık. Kurtdereli Güreşleri’nin yenisi yarın başlıyor. Sahamızı tribünleriyle, soyunma odalarıyla, her şeyiyle örnek bir yağlı güreş arenası haline getirmek istiyoruz. Önümüzdeki yıl bu alanı daha da genişleterek, yağlı güreşi Balıkesir’de teşvik eden, başpehlivanların çıktığı bir güreş yeri haline getirmek istiyoruz” diye konuştu.

Uğur konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Geçmişine sahip çıkmayanların geleceğe dair hayalleri ve umutları da olmaz. Bizler büyük bir medeniyetin mensuplarıyız. Türk Milleti var olduğu günden bu yana büyük bir millet olmanın tüm özelliklerini layıkıyla taşımış, kendine has değerler üretebilen bir medeniyet olmayı başarabilmiştir. Şimdi vakit değerlerimize ve medeniyetimizden aldığımız güce sahip çıkma vaktidir. Geleneksel sporlarımızı dünyada tanınır hale getirmek maksadıyla çıktığımız bu yolda en büyük hedefimiz ise Balıkesir’i ‘kültürün, sporun ve turizmin başkenti’ yapmaktır”.

Toplantı sonrası Başkan Uğur, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Başpehlivan Orhan Okulu ve davetliler Kurtdereli Er Meydanı’nı gezerek incelemelerde bulundu. Son olarak ise Başkan Uğur ve davetliler temsili olarak düzenlenen güreşleri izledi.