Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Karesi Belediyesi’nin ev sahipliğinde Kurtdereli Mehmet Pehlivan anısına düzenlenen 37. Geleneksel Kurtdereli Güreşleri bin 300 pehlivan ve 74 başpehlivanın katılımı ile başladı.

Balıkesir’in Karesi ilçesine bağlı Kurtdere kırsal mahallesinde düzenlenen Kurtdereli Güreşleri, İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başladı. 37. Geleneksel Kurtdereli Güreşleri’nde; Küçük Orta Küçük Boy, Tozkoparan Boy, Teşvik 2 Boy, Minik 1 ve Minik 2 Boy, Deste Büyük Boy, Deste Orta Boy, Deste Küçük Boy, Ayak Boy ve Baş Altı ve Başpehlivanlık kategorilerinde bugün ilk tur güreşleri başladı.

Bu kategorilerdeki yüzlerce pehlivan sahada yağlanarak, Kurtdereli Güreşleri’nde peşrev çekerek, kıran kırana güreşti.

Özel Er meydanı

Kurtdereli Er Meydanı’nın dualı çayırına çıkarak pehlivanları ve seyircileri selamlayan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Türkiye’de her yer er meydanı ama burası özel bir er meydanı. Karesi Kurtdereli Er Meydanı Osmanlı ve Cumhuriyet tarihinin beş pehlivanı ve Cihan Pehlivanı Kurtdereli Mehmet Pehlivan’ın naşının yanında sivil inisiyatifle yapılmış doğal bir er meydanı. Bu er meydanın güreşmek her yiğide nasip olmaz. Burada güreşen gençlerin sesi cihana, dünyaya duyurulacak. Allah hepinize derman versin" dedi.